• Δημήτρης Καμίλλος

Πανσέληνος του ΑυγούστουΗ Πανσέληνος του Αυγούστου είναι γνωστή και ως Κόκκινη Πανσέληνος ή Πανσέληνος του Καλαμποκιού. Η πρώτη ονομασία οφείλεται στην ελαφρά κοκκινωπή απόχρωση που παίρνει το φεγγάρι αυτή την περίοδο λόγω του ορίζοντα ενώ η δεύτερη αναφέρεται στο θερισμό του καλαμποκιού που πραγματοποιείται συνήθως αυτή την περίοδο. Είναι μια Πανσέληνος που μπορούμε να γιορτάσουμε την ολοκλήρωση του θερισμού κυριολεκτικά. Το σιτάρι και το καλαμπόκι έχουν μαζευτεί και είναι η βασική πηγή τροφής για τον άνθρωπο μιας και από αυτά μπορούμε να φτιάξουμε ψωμί. Η αρχαία γιορτή της Lughnasadh (προφέρεται Λουνάσα) τοποθετείται την πρώτη Αυγούστου και αναφέρεται ακριβώς σε αυτό. Ο θεός Ήλιος “πεθαίνει” με τον θερισμό και το πνεύμα του μπαίνει μέσα στον καρπό όπου αργότερα με αυτόν θα τραφεί ο άνθρωπος. Σε αυτή τη γιορτή βλέπουμε τη θυσία του θεού για να διατηρηθεί η ζωή, ένα αρχέτυπο που υπάρχει σε πολλές θρησκείες, και ταυτόχρονα η θεά παρουσιάζεται σαν εκείνη που προσφέρει την αφθονία γιατί αυτή η ίδια είναι η ζωή σαν φαινόμενο. Αυτός είναι ένας τρόπος να συσχετιστεί κανείς με τις εικόνες και τις ενέργειες που αναδύονται από την ίδια τη γη και τις εργασίες που λαμβάνουν χώρα αυτή την περίοδο.


Μπορούμε λοιπόν και εμείς με τη σειρά μας να διαλογιστούμε πάνω στην αφθονία στη ζωή μας αλλά και στον θερισμό που έρχεται όταν ολοκληρώνεται ένας κύκλος. Θερίζουμε και απολαμβάνουμε τους καρπούς από τους σπόρους που έχουμε φυτέψει πιο πριν. Παρατηρούμε τι πήγε καλά και τι όχι, που έχουμε βάλει εμείς τρικλοποδιά στην αφθονία μας. Αν και υπάρχουν εξωτερικοί παράγοντες που μας επηρεάζουν, δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η αφθονία είναι πρωτίστως μια εσωτερική κατάσταση του νου, μια στάση απέναντι στη ζωή. Είμαστε ευγνώμονες ή επικεντρώνουμε πάντα στην έλλειψη; Η ευγνωμοσύνη για αυτά που έχουμε και απολαμβάνουμε, για το βασικό δώρο της ζωής, για τον ήλιο, τον αέρα και την ίδια μας την ανάσα είναι το σημείο εκκίνησης για να προσκαλέσουμε στη ζωή μας την αφθονία.


Τώρα για την πιο αστρολογική ματιά της Πανσελήνου. Γίνεται στον Υδροχόο και επηρεάζει τα ζώδια του σταθερού σταυρού δηλαδή τους Ταύρους, τους Λέοντες, τους Σκορπιούς και τους Υδροχόους. Η συμμετοχή του Ουρανού από δύσκολη όψη καθιστά αυτό το φεγγάρι κάπως εκρηκτικό και ανατρεπτικό. Τις επόμενες εβδομάδες μπορούμε να περιμένουμε ξαφνικές αλλαγές και ανατροπές που θα μας κάνουν να προσαρμοστούμε και να βρούμε νέες λύσεις στα προβλήματα. Η σταθερότητα αμφισβητείται και όσο γαντζωνόμαστε από κάτι μη αποδεχόμενοι την αλλαγή, τόσο θα πονάμε. Θυμηθείτε η αλλαγή είναι ο νόμος της ίδιας της Ύπαρξης.

179 προβολές0 σχόλια
Πανδώρα

Η Πανδώρα έχει σαν σκοπό μέσα από τις υπηρεσίες της Αστρολογίας, της Kabbalah και του Angelic Reiki™ να βοηθήσει τον καθένα να έρθει σε επαφή με την Ψυχή του και να εκδηλώσει στον κόσμο τη μοναδική αποστολή του.​​
 

Στοιχεια επικοινωνίας

Email : pandorastrology@gmail.com

Τηλ:  6949817622

Ακολουθήστε μας!

  • Instagram
  • Facebook Social Icon
Εγγραφείτε για να ενημερώνεστε για τα σεμινάρια και τις δράσεις μας μέσω email!

© 2023 by HARMONY. Proudly created with Wix.com