• Δημήτρης Καμίλλος

Τελετουργικό για τη νέα χρονιά!


Ο νέος χρόνος ξεκινά πάντα με ορμή και φρεσκάδα, γεμάτος υποσχέσεις. Υποσχέσεις που δίνουμε οι ίδιοι και οι ίδιες στους εαυτούς μας για πράγματα που θα κάνουμε και πράγματα που θα αλλάξουμε. Η ορμή όμως αυτή συνήθως “ξεφουσκώνει” μέχρι τον Φεβρουάριο το πολύ.

Τα νέα σχέδια δε χρειάζονται αμέσως εφαρμογή. Αυτό που χρειάζονται είναι εκκόλαψη.


Ο εορτασμός της γέννησης του Πνευματικού Ήλιου τον Δεκέμβρη φέρνει τη γέννηση νέων σχεδίων όμως έχουμε τουλάχιστον 2-3 μήνες μπροστά μας για να πάρει το φως τα “πάνω” του και να αρχίσει να επικρατεί φανερά. Όπως συμβαίνει με κάθε σπόρο, το όραμα της άνθισης βρίσκεται μέσα του αλλά είναι ακόμα απαραίτητο να περάσει κάποιο διάστημα στο σκοτάδι της γης μαζεύοντας δύναμη από τη Μητέρα μέχρι να έρθει η στιγμή να ξεπηδήσει. Είναι ακόμα καιρός για εκκόλαψη. Όταν εκκολάπτουμε προσφέρουμε ζέστη και ενέργεια στο σπόρο ή το αυγό. Στο εξωτερικό επίπεδο τίποτα δε φαίνεται να συμβαίνει όμως στο εσωτερικό γίνονται πολλά.

Φέτος λοιπόν ας μη βιαστούμε να πάρουμε αποφάσεις και να ξεκινήσουμε τη δράση. Ας αφιερώσουμε χρόνο θρέφοντας και δίνοντας φως, ζέστη και ενέργεια στο εσωτερικό μας δυναμικό έτσι ώστε όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή οι νέες δυναμικές να εκδηλωθούν.


Παρακάτω θα βρείτε ένα απλό τελετουργικό που ακολουθεί τον κύκλο της Φύσης. Όταν συντονιζόμαστε με τη Μητέρα, συντονιζόμαστε με τη ροή της ενέργειας στον πλανήτη και μπορούμε πιο εύκολα να δράσουμε σωστά και όταν πρέπει.


Τελετουργικό


Επειδή η εκκόλαψη είναι μια ήσυχη διαδικασία που λαμβάνει χώρα αφανώς, το τελετουργικό είναι λιτό.

Φτιάξτε έναν βωμό για το νέο έτος και βάλτε πάνω του οτιδήποτε συμβολίζει για εσάς τους νέους στόχους. Μπορεί να είναι κάποια φωτογραφία ή ένα αντικείμενο που να συμβολίζει αυτό ή αυτά που θα θέλατε να πετύχετε τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό επίπεδο. Εναλλακτικά μπορείτε να πάρετε ένα κερί ή ένα ρεσώ και να το “φορτίσετε” με τον σκοπό που θέλετε. Φτιάξτε το βωμό έτσι ώστε να σας εμπνέει και να σας προκαλεί χαρά! Βάλτε φαντασία! Ένα σημείο θα είναι αφιερωμένο στο Πνεύμα όπως και αν το ορίζετε εσείς. Εκεί μπορεί να έχετε ένα απλό λευκό κερί.

Κάθε βράδυ από τώρα και μέχρι την πρώτη Πανσέληνο του έτους (που φέτος είναι στις 10 Ιανουαρίου) θα ανάβετε τα κεριά στο βωμό και θα διαλογίζεστε πάνω στις δυναμικές που φέρνει ο νέος χρόνος και πάνω σε αυτά που θα θέλατε να δείτε να υλοποιούνται. Μετά θα τυλίγεστε με ένα μαύρο μανδύα ή μια απλή κουβέρτα και θα οραματίζεστε πως είστε ο σπόρος που βρίσκεται βαθιά στη γη και θρέφεται από τη Μητέρα. Όλες οι δυνατότητες βρίσκονται μέσα σας. Το αρχικό σκίρτημα ζωής υπάρχει και τώρα μαζεύει ενέργεια για να ξεπεταχτεί τους μήνες που έρχονται. Συνειδητοποιήστε πως ο βωμός αντικατοπτρίζει το μέσα σας και αφήστε να αναπτυχθεί ένα αίσθημα αναμονής και λαχτάρας για όλα αυτά που πρόκειται να έρθουν! Όταν νιώσετε ότι η ενέργεια φτάνει στο τέλος της (μην προβληματίζεστε για αυτό, θα νιώσετε ξεκάθαρα πως “ως εδώ ήταν”) ξετυλίξτε την κουβέρτα και αναπνεύστε πάλι τον φρέσκο αέρα. Παρατηρήστε πως νιώθετε μέσα σας. Να είστε ανοιχτοί και ανοιχτές σε παρορμήσεις ή ιδέες/εμπνεύσεις που μπορεί να αναδυθούν από μέσα σας και να σας καθοδηγήσουν.Προτεινόμενοι λίθοι υλοποίησης

  • Λαβραδορίτης: Αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα στον μικρό εαυτό και την Μονάδα μας. Το εσωτερικό του φως μας βοηθά να λαμβάνουμε καθοδήγηση από την εσωτερική μας φωνή, από τα πνευματικά πεδία. Βοηθά να αναγνωρίσουμε και να υλοποιήσουμε τον σκοπό της ενσάρκωσή μας.

  • Σιδηροπυρίτης: Ένας πολύ δυνατός λίθος υλοποίησης. Μας μαθαίνει να βάζουμε όρια, να δομούμε και να δουλεύουμε συστηματικά για την υλοποίηση του σκοπού μας.


Προτεινόμενα βότανα υλοποίησης

  • Ρίζα Αγίου Ιωάννη του Κατακτητή (το γνωστό Βαλσαμόχορτο): Βοηθά να επιβληθούμε και να ξεπερνάμε ό,τι εμποδίζει την υλοποίηση των στόχων μας είτε αυτό είναι σκέψεις και πεποιθήσεις είτε αντικειμενικά εμπόδια.

  • Δενδρολίβανο: Προστασία, κουράγιο, ευλογία.

  • Βασιλικός: Αφθονία. Έλκει δυνάμεις που μας βοηθούν να υλοποιήσουμε.

193 προβολές0 σχόλια
Πανδώρα

Η Πανδώρα έχει σαν σκοπό μέσα από τις υπηρεσίες της Αστρολογίας, της Kabbalah και του Angelic Reiki™ να βοηθήσει τον καθένα να έρθει σε επαφή με την Ψυχή του και να εκδηλώσει στον κόσμο τη μοναδική αποστολή του.​​
 

Στοιχεια επικοινωνίας

Email : pandorastrology@gmail.com

Τηλ:  6949817622

Ακολουθήστε μας!

  • Instagram
  • Facebook Social Icon
Εγγραφείτε για να ενημερώνεστε για τα σεμινάρια και τις δράσεις μας μέσω email!

© 2023 by HARMONY. Proudly created with Wix.com