• Δημήτρης Καμίλλος

Φθινοπωρινή Ισημερία


Είσοδος του Ήλιου στο Ζυγό σημαίνει Φθινοπωρινή Ισημερία! Είναι η μέρα όπου η νύχτα και η μέρα διαρκούν το ίδιο. Ποιο λοιπόν καλύτερο ζώδιο για να το εκφράσει αυτό από το Ζυγό! Έτσι ένα θέμα που αξίζει να διαλογιστούμε είναι η ισορροπία στη ζωή μας. Φως και σκοτάδι, ζέστη και κρύο, ζωή και θάνατος, τα πάντα στη ζωή βρίσκονται σε δυάδες. Ο νους μας τρέχει από τη μια άκρη στην άλλη και δεν μπορεί ότι στην πραγματικότητα αυτά τα αντίθετα είναι συμπληρωματικά.

Η ισορροπία είναι η τέχνη της ίδιας της ζωής.

Αξίζει λοιπόν να εξετάσουμε τη ζωή μας και να δούμε τι έχουμε σε έλλειψη και τι σε υπερβολή. Ακόμα και χαρακτηριστικά που φαίνονται "καλά" δεν είναι όταν βρίσκονται σε υπερβολή. Το να αγαπάς είναι "καλό" αλλά χρειάζεται διάκριση για να μην τραυματίζουμε τον εαυτό μας. Η βία θεωρείται "αρνητική" αλλά δεν είναι όταν μια μάνα προσπαθεί να προστατέψει το μικρό της από έναν κίνδυνο.

Είναι χρήσιμο επίσης να παρατηρούμε τη φύση. Το Φθινόπωρο τα δέντρα μαζεύουν σιγά σιγά τους χυμούς τους προς τις ρίζες και έτσι τα φύλλα πέφτουν. Τι χρειάζεται λοιπόν να αποβάλλουμε και εμείς από τη ζωή μας; Τι είναι περιττό; Κάτι που κάποτε ήταν χρήσιμο, τώρα πια ίσως δεν είναι. Αυτό μπορεί να είναι μια κατάσταση, άνθρωποι ή χαρακτηριστικά του ίδιου μας του εαυτού. Μπορείτε να ξεκινήσετε ακόμα και από τα πράγματα! Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεσκαρτάρετε ό,τι δε χρειάζεται. Θα δείτε ότι δε μας είναι τόσο εύκολο να αποχωριστούμε πράγματα που στην ουσία δεν χρειαζόμαστε ή που έχουμε πολύ καιρό να χρησιμοποιήσουμε. Έτσι ερχόμαστε σε ένα σημαντικό θέμα στη ζωή μας, τον Καθαρισμό. Ίσως έχετε προσέξει πως όταν καθαρίζετε και τακτοποιείτε το σπίτι σας, νιώθετε και εσείς κάπως καλύτερα και πιο "οργανωμένοι"/"οργανωμένες" μέσα σας. Αυτό συμβαίνει επειδή το μέσα συνδέεται/επικοινωνεί με το έξω και αντίστροφα. Στο υπέροχο βιβλίο της "The Life-Changing Magic of Tidying up" η Marie Kondo προτείνει να κάνουμε την εξής ερώτηση όταν ξεσκαρτάρουμε πράγματα: "Φέρνει χαρά αυτό το αντικείμενο/βιβλίο/ρούχο κτλ; Αν όχι πέτα το!". Στο βιβλίο της " Haus Magick" η Erica Feldmann προτείνει να κάνετε τρεις σωρούς ΚΡΑΤΑΩ/ΔΩΡΙΖΩ/ΠΕΤΑΩ. Διαλέξτε ένα δωμάτιο και περάστε από τα πάντα! Αν ένα αντικείμενο δεν το έχετε χρησιμοποιήσει ή έστω κοιτάξει (!) τους τελευταίους έξι μήνες, βάλτε το στον ΔΩΡΙΖΩ ή ΠΕΤΑΩ σωρό. Αν το βάλετε στον ΚΡΑΤΑΩ σωρό, αναρωτηθείτε αν σημαίνει πραγματικά κάτι ξεχωριστό για εσάς ή αν το κρατάτε επειδή νιώθετε ότι πρέπει.


Για όσους και όσες από εσάς έχετε κάποιο deck Ταρώ ή άλλη συμβουλευτική τράπουλα, μπορείτε να δοκιμάστε το παρακάτω άνοιγμα με αφορμή την Ισημερία για καθοδήγηση.

Ανακατέψτε την τράπουλα και απλώστε μπροστά σας τέσσερις κάρτες.

  • Η πρώτη δείχνει τι να Θερίσετε δηλαδή τι να κρατήσετε μαζί σας σαν χαρακτηριστικό.

  • Η δεύτερη τι να Αποβάλλετε δηλαδή τι να αφήσετε πίσω σας.

  • Η τρίτη δείχνει το Φως δηλαδή τι να βγάλετε προς τα έξω, τι να αυξήσετε.

  • Η τέταρτη δείχνει το Σκοτάδι δηλαδή πάνω σε τι να διαλογιστείτε όσον αφορά μια πιο κρυμμένη πτυχή του εαυτού σας που θεωρείτε τραυματισμένη ή σκιώδη.

Για προσωπικό διάβασμα καρτών μπορείτε να στείλετε email στο pandorastrology@gmail.com ή στο fb. Συμμετοχή 15 ευρώ.


Να έχετε μια όμορφη Φθινοπωρινή Ισημερία!


Δημήτρης

106 προβολές0 σχόλια
Πανδώρα

Η Πανδώρα έχει σαν σκοπό μέσα από τις υπηρεσίες της Αστρολογίας, της Kabbalah και του Angelic Reiki™ να βοηθήσει τον καθένα να έρθει σε επαφή με την Ψυχή του και να εκδηλώσει στον κόσμο τη μοναδική αποστολή του.​​
 

Στοιχεια επικοινωνίας

Email : pandorastrology@gmail.com

Τηλ:  6949817622

Ακολουθήστε μας!

  • Instagram
  • Facebook Social Icon
Εγγραφείτε για να ενημερώνεστε για τα σεμινάρια και τις δράσεις μας μέσω email!

© 2023 by HARMONY. Proudly created with Wix.com