• Δημήτρης Καμίλλος

Ταξιάρχες

Ενημερώθηκε: 26 Δεκ 2019


Η 8η Νοεμβρίου είναι αφιερωμένη στους Ταξιάρχες και στις Ασώματες Δυνάμεις δηλαδή τους Αγγέλους.

Οι Ταξιάρχες είναι ο Αρχάγγελος Μιχαήλ και ο Αρχάγγελος Γαβριήλ που μαζί αποτελούν ένα συμπληρωματικό δίδυμο.

Στην Kabbalah μαθαίνουμε πως ο Μιχαήλ είναι ο Αρχάγγελος της Σεφίρα Τίφαρετ ενώ ο Γαβριήλ της Σεφίρα Γεσούντ.

Τα Σεφιρόθ είναι στην ουσία θείες εκπορεύσεις της μιας Ύπαρξης. Είναι η ίδια η Ύπαρξη που εκδηλώνεται μέσα από διάφορους τρόπους και ποιότητες.

Στην Τίφαρετ που σημαίνει "Ομορφιά" αντιστοιχεί ο Ήλιος ενώ στο Γεσούντ που σημαίνει "Θεμέλιο" αντιστοιχεί η Σελήνη.

Ήλιος και Σελήνη λοιπόν, τα δύο "φώτα" της Αστρολογίας που φωτίζουν τη Γη τη μέρα και τη νύχτα. Θα μπορούσαμε να πούμε πως η Τίφαρετ έχει ιδιότητες που προσομοιάζουν στο Γιάνγκ των Ταοϊστών ενώ το Γεσούντ ιδιότητες που προσομοιάζουν στο Γιν. Η μία Σεφίρα είναι πιο "αρσενική", εξωστρεφής και σχετίζεται με τη φωτιά, ενώ η άλλη πιο "θηλυκή", εσωστρεφής και σχετίζεται με το νερό.

Έτσι οι δύο αυτοί Αρχάγγελοι έχουν αντίθετες και συπληρωματικές ιδιότητες και ποιότητες.

Παρατηρείστε ότι τον Μιχαήλ που έχει ενέργεια εξωστρεφή και "εποπτεύει" τον Ήλιο, τον επικαλούμαστε για προστασία ενάντια στις αρνητικές δυνάμεις ενώ τον Γαβριήλ που έχει ενέργεια εσωστρεφή και "εποπτεύει" τη Σελήνη τον επικαλούμαστε για τα όνειρα στα οποία παίρνουμε μηνύματα από το υποσυνείδητο. Στη Γραφή ο Γαβριήλ εμφανίζεται να αναγγέλει τρεις γεννήσεις, αυτή του Σαμψών, του Ιωάννη του Προδρόμου και του ίδιου του Ιησού. Ο Γαβριήλ λοιπόν σχετίζεται με τις γεννήσεις και την αναγγελία τους και σημειώστε την παρουσία του νερού σε αυτές καθώς το έμβρυο περνά 9 μήνες μέσα στον πλακούντα.

Οι δύο λοιπόν αυτοί Αρχάγγελοι κατά μια έννοια εποπτεύουν τις διαδικασίες του υπο-συνείδητου (Γαβριήλ) και του υπερ-συνείδητου (Μιχαήλ) στον άνθρωπο.

#Kabbalah

18 προβολές0 σχόλια
Πανδώρα

Η Πανδώρα έχει σαν σκοπό μέσα από τις υπηρεσίες της Αστρολογίας, της Kabbalah και του Angelic Reiki™ να βοηθήσει τον καθένα να έρθει σε επαφή με την Ψυχή του και να εκδηλώσει στον κόσμο τη μοναδική αποστολή του.​​
 

Στοιχεια επικοινωνίας

Email : pandorastrology@gmail.com

Τηλ:  6949817622

Ακολουθήστε μας!

  • Instagram
  • Facebook Social Icon
Εγγραφείτε για να ενημερώνεστε για τα σεμινάρια και τις δράσεις μας μέσω email!

© 2023 by HARMONY. Proudly created with Wix.com