• Δημήτρης Καμίλλος

Γνωρίζοντας τον εαυτό 2

Ενημερώθηκε: 26 Δεκ 2019


Στο προηγούμενο άρθρο (βλέπε εδώ) είδαμε πως οι περισσότεροι άνθρωποι που ασχολούνται με "τα πνευματικά" (;) έχουν την τάση να παραγκωνίζουν τον κατώτερο εαυτό και να επικεντρώνονται με οραματισμούς σε έναν άλλο ανώτερο εαυτό τον οποίο θεωρούν και αληθινό. Και ενώ αυτή η θεώρηση των πραγμάτων έχει κάποια δόση αλήθειας, εν τούτοις περνάνε χρόνια χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα γιατί πολύ απλά "συνδέονται" με κάτι φανταστικό νιώθωντας πολλές φορές μάλιστα αυτή την "'ένωση". Και λέω χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα γιατί θα δεις πολλές φορές ότι σε αρκετούς τέτοιους ανθρώπους δεν υπάρχει καμία πρόοδος στη συνείδηση και άρα καμία πνευματική πρόοδος. Μην ξεχνάς, αυτά τα δύο συνδέονται άρρηκτα. Η παρανόηση έγκειται στο ότι δεν έχουν καν επίγνωση του κατώτερου εαυτού και πάνε αμέσως για τον ανώτερο. Δεν κάθονται να μάθουν αυτόν τον κατώτερο εαυτό. Και δεν κάθονται γιατί αυτό θέλει κόπο και χρόνο και έχουμε μάθει πλέον να είμαστε τεμπέλιδες. Αλλά μάντεψε...δεν υπάρχει βασιλική οδός για την Επιστροφή.

Όπως σου είπα, δεν είναι θέμα οραματισμού αλλά συνειδησιακής μετατόπισης.

Η αλήθεια δε βρίσκεται "κάπου εκεί έξω", σε έναν άλλο κόσμο, κάπου μακριά και πάνω. Δε χρειάζεται να πας "κάπου αλλού" ούτε χρειάζεται να ξεφύγεις από κάτι. Χρειάζεται μόνο να βυθιστείς στο εδώ και τώρα.

Αυτό το "εδώ και τώρα" είναι μεγάλη υπόθεση. Κράτα το σε μιαν άκρη του μυαλού σου γιατί θα μιλήσουμε για αυτό αργότερα (θα μιλήσουμε για το τώρα αργότερα καλό ε;).

Είπαμε λοιπόν στο προηγούμενο άρθρο πως για να γνωρίσεις τον κατώτερο εαυτό, θα πρέπει να πετάξεις τα σκουπίδια των άλλων, των γονιών σου, της κοινωνίας, της θρησκείας, της πνευματικότητας (ναι έχει κι αυτή) και η λίστα είναι μακρά. Όλα αυτά τα μπάζα έχουν δημιουργήσει γύρω σου έναν φανταστικό εαυτό, μια επίπλαστη προσωπικότητα που στο φως της συνείδησης καταρρέει σαν χάρτινος πύργος. Πως όμως τα πετάς όλα αυτά;

Η αρχική ερώτηση που πρέπει να θέσεις στον εαυτό σου είναι "Είμαι ευτυχισμένος;"

Μην επικεντρωθείς στην απάντηση του μυαλού αλλά της καρδιάς. Βαθιά μέσα σου ξέρεις πολύ καλά αν είσαι ευτυχισμένος ή όχι, απλώς πρέπει να βγει στην επιφάνεια. Συνεπώς κάνε αυτή την ερώτηση στον εαυτό σου και προσπάθησε αμέσως να δεις τι νιώθεις. Τώρα στο σημείο αυτό κρύβεται μια παγίδα. Το επίπλαστο εγώ που έχουμε χτίσει θέλει συνεχώς κάτι να κάνει. Θέτει συνεχώς στόχους και δεν ικανοποιείται.

Όσο πιο ασυνείδητος είναι κανείς, τόσο πιο εύκολα βρίσκει λόγους να παραπονιέται.

Ο στόχος αυτής της ερώτησης δεν είναι να ανοίξει το πηγάδι της θέλησης που δεν έχει πάτο. Μην προσπαθήσεις να απαντήσεις θέτοντας ένα σορό στόχους που θα ήθελες να έχεις πετύχει. Ούτε αραδιάζοντας όλες εκείνες τις συνθήκες που αν ίσχυαν θα ήσουν ευτυχισμένος. Στόχος αυτής της ερώτησης είναι να αποκαλύψει την ατομική σου ποιότητα. Τι είναι αυτό που όταν το κάνεις νιώθεις ολοκληρωμένος; Τι είναι αυτό που μπορείς να "πέσεις με τα μούτρα" και να ξεχνάς την ώρα που περνάει; Με άλλα λόγια τι είναι αυτό που σε "γαργαλάει" εκεί μέσα και σου δίνει φως;

Τα μπάζα δίνουν σκοτάδι, η ατομική σου ποιότητα δίνει φως. Τα μπάζα σε μαραίνουν, η ατομική σου ποιότητα σε κάνει να ανθίζεις. Τα μπάζα σε φορτώνουν με "πρέπει" και σε κάνουν "φυσιολογικό", η ατομική σου ποιότητα πηγάζει αυτόματα από μέσα σου (είναι άγρια ελεύθερη και αυθόρμητη ενέργεια) και σε κάνει ιδιαίτερο.

Στο στάδιο που βρίσκεσαι, στο να γνωρίσεις δηλαδή τον κατώτερο εαυτό, αυτή η ερώτηση είναι σημαντική. Μόλις δώσεις μια απάντηση, δες αν έχεις ευθυγραμμίσει τη ζωή σου με αυτή. Αν όχι τότε μήπως πρέπει να κάνεις κάποια βήματα προς τα εκεί;

Γνωρίζοντας την ατομική σου ποιότητα είναι σαν να γνωρίζεις για ποιο λόγο ήρθες εδώ "κάτω". Αυτή η ατομική σου ποιότητα είναι ο κατώτερος εαυτός. Είναι τα δικά σου θέλω και όχι των άλλων.

Για όσους ίσως έχετε διαβάσει μερικά πράγματα αλλού περί του κατώτερου εαυτού και του εγώ, μη βιαστείτε να πείτε ότι το "θέλω" μας κρατάει δέσμιους επειδή προέρχεται από ένα φανταστικό εγώ.

Ίσως έχετε δίκιο αλλά σε αυτή τη φάση της Επιστροφής είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό το εξής.

Εδώ "κάτω" είσαι το μέρος της παγκόσμιας συνείδησης που εκφράζεται ατομικά. Η Ύπαρξη εκφράζεται σε αυτό το πεδίο μέσα από τη δική σου ατομικότητα και άρα μέσα από τις δικές σου ποιότητες. Το να μπεις στον κόπο να γνωρίσεις αυτές τις ποιότητες είναι το πρώτο βήμα. Μη βιάζεσαι να αποτινάξεις τα "θέλω" γιατί θα τα βρεις αργότερα μπροστά σου. Θα έρθει η ώρα να ασχοληθείς με αυτά αργότερα.

Γνώρισε λοιπόν τις δικές σου ποιότητες και δες αν ο τρόπος που εκφράζεσαι και εκδηλώνεσαι είναι δικός σου ή των άλλων. Οι περισσότεροι δεν είμαστε καν ο κατώτερος εαυτός μας! Είμαστε απομιμήσεις άλλων προτύπων. Προσπαθούμε να εκπληρώσουμε ξένες προς εμάς επιθυμίες που δεν μας εκφράζουν ουσιαστικά.

Λοιπόν μάντεψε... όσους οραματισμούς και "συνδέσεις" με τον ανώτερο εαυτό σου κι αν κάνεις δεν πρόκειται να προχωρήσεις στο μονοπάτι της Επιστροφής. Θα παραμένεις μια επανάληψη.

Μάθε τον εαυτό σου και απόλαυσέ τον! Μην τεμπελιάζεις! Εξέταζε κάθε μέρα κάθε σου ενέργεια από που πηγάζει. Δρας με έναν συγκεκριμένο τρόπο επειδή έτσι "πρέπει" ή επειδή είσαι αυθεντικός; Αν δεν είσαι αυθεντικός και ειλικρινής με τον κατώτερο αυτό σου πως θα γνωρίσεις τον ανώτερο; Χρειάζεται να "τριφτείς" κάθε μέρα και η διαδικασία κρατάει καιρό γιατί κάθε φορά βγάζεις και ένα σκουπιδάκι από πάνω σου. Άλλες φορές θα βλέπεις το σκουπιδάκι αλλά θα κάνεις καιρό να το ξεφορτωθείς επειδή θα φοβάσαι ή επειδή θα είναι δύσκολο να σπάσεις μια συνήθεια χρόνων ή να παραδεχτείς πως μια εικόνα που είχες για εσένα τελικά δεν ισχύει.

Στο επόμενο άρθρο θα μιλήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το βήμα χρησιμοποιώντας παραδείγματα.

Τα λέμε!

#ΠροσωπικήΑνάπτυξη

40 προβολές0 σχόλια
Πανδώρα

Η Πανδώρα έχει σαν σκοπό μέσα από τις υπηρεσίες της Αστρολογίας, της Kabbalah και του Angelic Reiki™ να βοηθήσει τον καθένα να έρθει σε επαφή με την Ψυχή του και να εκδηλώσει στον κόσμο τη μοναδική αποστολή του.​​
 

Στοιχεια επικοινωνίας

Email : pandorastrology@gmail.com

Τηλ:  6949817622

Ακολουθήστε μας!

  • Instagram
  • Facebook Social Icon
Εγγραφείτε για να ενημερώνεστε για τα σεμινάρια και τις δράσεις μας μέσω email!

© 2023 by HARMONY. Proudly created with Wix.com