• Δημήτρης Καμίλλος

Αστρολογία και ατομική εξέλιξη

Ενημερώθηκε: 26 Δεκ 2019


Πολλές φορές, κάνοντας τους αστρολογικούς χάρτες πελατών, διαπιστώνω πόσο μεγάλη ανάγκη έχουμε οι άνθρωποι να ζήσουμε μια ολοκληρωμένη και ευτυχισμένη ζωή. Όταν αναλύουμε μαζι με τον ενδιαφερόμενο τον χάρτη του, βλέπω στα μάτια του την αγωνία να βρει μια απάντηση στα προβλήματα που τον απασχολούν. Συνήθως αυτά τα προβλήματα αφορούν σχέσεις, εργασία και κάποιες φορές την υγεία. Πάντα όμως η ερώτηση δεν αφορά στο "πότε θα βρω την επόμενη δουλειά ή την επόμενη σχέση" αλλά στο "θα βρω ποτέ να κάνω κάτι ουσιαστικό στη ζωή μου; θα μπορέσω να κάνω τη δουλειά που θέλω πραγματικά; θα βρω επιτέλους εκείνη τη σχέση που θα με κάνει ευτυχισμένο; θα ζήσω άνετα;"

Είναι σαν να υπάρχει μια αγωνία για το αν και πότε θα νιώσει κανείς ολοκληρωμένος, ευτυχισμένος.

Οι περισσότεροι άνθρωποι, αν ρωτηθούν τι τους κάνει ευτυχισμένους θα απαντήσουν με συνθήκες. Δηλαδή αν έχουν αυτή τη δουλειά, ή την τάδε σχέση είναι ευτυχισμένοι, αν όχι τότε δυστυχούν. Παρόλο που σε ένα επόμενο στάδιο, όπως έχω πει σε άλλα άρθρα, μαθαίνει κανείς να μην εξαρτά την ευτυχία του από εξωτερικούς παράγοντες και συνθήκες, εν τούτοις για τους περισσότερους από εμάς αυτό δεν είναι εφικτό τουλάχιστον προς το παρόν.

Τι κάνουμε λοιπόν;

Ψυχική πορεία

Το πρόβλημα με τους περισσότερους από εμάς είναι ότι δεν είμαστε καν συντονισμένοι με την Ψυχή μας. Δεν είσαι απλώς μια βιολογική οντότητα που γεννιέται και πεθαίνει. Είσαι η Συνείδηση της Ύπαρξης, που εκφράζεται ατομικά σε αυτόν τον βιολογικό φορέα που λέγεται "άνθρωπος".

Και για να εκφραστεί αυτή η Συνείδηση-το Πνεύμα- χρειάζεται έναν φορέα για να τη συνδέσει με το υλικό σώμα. Αυτός ο φορέας είναι η Ψυχή.

Η Ψυχή δεν είναι αδιαφοροποίητη όπως το Πνεύμα. Έχει ποιότητες. Έρχεται λοιπόν στο πεδίο της Γαίας για να εκφράσει αυτές τις ποιότητες, να μάθει για καινούριες και (γιατί όχι;) να παίξει με αυτές!

Όμως έχουμε δημιουργήσει έναν κόσμο, ένα matrix, στο οποίο κυριαρχεί ο φόβος και η αγωνία για το αύριο. Κυριαρχούν οι προϋποθέσεις για την ευτυχία και όχι η ίδια η ευτυχία. Το μυαλό μας έχει εκπαιδευτεί να θεωρεί τον κόσμο αυτόν εχθρικό. Κατά μια έννοια αυτό είναι λογικό αφού η ζωώδης πλευρά μας είναι ισχυρά εγωική και προσπαθεί πάντα να επιβιώνει.

Να το θυμάσαι αυτό, η επιβίωση του εαυτού προϋποθέτει πάλη, δράμα και αγωνία. Όλα αυτά ενισχύουν την αίσθηση του διαχωρισμού, τόσο απαραίτητη για να μπορέσει να υπάρξει ο εαυτός ως ξεχωριστός και χωρισμένος από την υπόλοιπη δημιουργία.

Έτσι η ποιότητες της Ψυχής θάβονται αφού "πρέπει" να κάνεις "αυτό" για να επιβιώσεις, "πρέπει" να τρέχεις για να είσαι "μέσα στα πράγματα", "πρέπει" να κάνεις αυτό που κάνουν οι άλλοι για να μη χαρακτηριστείς "περίεργος" και πάει λέγοντας. Ο κόσμος-matrix- που έχουμε χτίσει σου προβάλλει ανάγκες και σου υπόσχεται πως όταν τις καλύψεις θα είσαι ευτυχισμένος. Όμως γνωρίζεις την πικρή αλήθεια...όταν τις καλύψεις πάντα μετά υπάρχει ένα κενό... και μετά καινούριες "ανάγκες". Το καρότο πάει μπροστά και εσύ τρέχεις να το φτάσεις σαν το γαϊδουράκι. Αλήθεια, ποιος κάθεται στην πλάτη σου και κρατάει το καρότο;

Η φύση της Ψυχής όμως είναι άλλη. Το γήινο πεδίο υπάρχει για να εξελίσσει την Ψυχή βοηθώντας τη να εκφράζει τις ποιότητές της.

Έτσι, αυτό που στην ουσία ζητούν οι άνθρωποι είναι να εκφράσουν την αληθινή τους ποιότητα. Ή όπως αλλιώς λέμε, να εκπληρώσουν το πεπρωμένο τους. Και κάπου εδώ εμφανίζεται η Αστρολογία...

Αστρολογία..."βρίσκεστε εδώ"

Η κατάστρωση και η μελέτη ενός αστρολογικού χάρτη, μπορεί να αποκαλύψει πολλά για τον ενδιαφερόμενο.

Πρώτα απ' όλα μπορεί να γνωρίσει κανείς καλύτερα την προσωπικότητά του (που ακόμα κι από αυτή κρυβόμαστε...). Να καταλάβει ποιες είναι η δυνατότητές του, ποιες οι αδυναμίες του και γιατί υπάρχουν. Δεν είναι λίγες οι φορές που διάφορα "κολλήματα" και εμπόδια, έχουν γεννηθεί από προηγούμενες ενσαρκώσεις και συνεχίζουν να παιδεύουν το άτομο γιατί δεν τα έχει συνειδητοποιήσει και δεν έχει βρει τρόπο να τα ξεπεράσει. Αυτά είναι τα λεγόμενα "μαθήματα" που οδηγούν το άτομο (όταν τα διαχειρίζεται) σε αυξημένο βαθμό υπευθυνότητας για τη ζωή του γιατί όταν τα δουλεύει, καταλαβαίνει ότι αυτός είναι ο σεναριογράφος της ζωής του και εκείνος έχει την ευθύνη για τις καταστάσεις που ζει ακόμα κι όταν φαίνονται εξωτερικές.

Επίσης, όταν αυτές οι δυσκολίες πηγάζουν από προηγούμενες ζωές ή από παγιωμένους τρόπους σκέψης, μπορούν να δουλευτούν και σε ενεργειακό επίπεδο με άλλες τεχνικές.

Η πιο σημαντική όμως συνεισφορά της Αστρολογίας είναι ότι σου δείχνει που είσαι και που χρειάζεται να πας. Δηλαδή τι έχεις να δουλέψεις σε αυτό το πεδίο και ποια είναι η ποιότητα της Ψυχής σου. Ποιο είναι το τραγούδι που θες να πεις σε αυτή την ενσάρκωση και που λέγοντάς το θα εξελιχθείς μέσα από την εμπειρία σου. Αυτό το τραγούδι είναι που φέρνει το φως της Συνείδησης στον κόσμο αυτό και τον κάνει πιο φωτεινό. Είναι το χρέος σου, το ντάρμα σου απέναντι στη ζωή, απέναντι στον εαυτό σου.

Κράτα τοΚράτα τοΚράτα το

#ΠροσωπικήΑνάπτυξη #Αστρολογία

23 προβολές0 σχόλια
Πανδώρα

Η Πανδώρα έχει σαν σκοπό μέσα από τις υπηρεσίες της Αστρολογίας, της Kabbalah και του Angelic Reiki™ να βοηθήσει τον καθένα να έρθει σε επαφή με την Ψυχή του και να εκδηλώσει στον κόσμο τη μοναδική αποστολή του.​​
 

Στοιχεια επικοινωνίας

Email : pandorastrology@gmail.com

Τηλ:  6949817622

Ακολουθήστε μας!

  • Instagram
  • Facebook Social Icon
Εγγραφείτε για να ενημερώνεστε για τα σεμινάρια και τις δράσεις μας μέσω email!

© 2023 by HARMONY. Proudly created with Wix.com