• Δημήτρης Καμίλλος

Πεπρωμένο και μοίρα

Ενημερώθηκε: 27 Μαρ 2020


Πεπρωμένο και μοίρα, δύο έννοιες που με την πρώτη ματιά φαίνονται ίδιες αλλά στην πραγματικότητα είναι ριζικά διαφορετικές.

Μοίρα

Οι άνθρωποι λέμε ότι αν είναι στη μοίρα κάποιου να ζήσει κάτι, τότε δε γίνεται να ξεφύγει από αυτό. Τη μοίρα μας τη ζούμε όταν ακολουθούμε τις επιταγές και τις ταμπέλες που μας έβαλαν οι άλλοι. Υπάρχουν ασυνείδητοι τρόποι συμπεριφοράς που μας έχουν εμφυτευτεί λόγω:

Τραυμάτων στην παιδική ηλικία

Απορρίψεων που βιώσαμε

Της ψυχολογίας του πλήθους μιας κοινωνίας

Οικογενειακής καρμικής γραμμής

Αυτά τα τραύματα δεν είναι ανάγκη να είναι αντικειμενικά, φτάνει να τα βίωσε ως τέτοια το παιδί. Λόγου χάρη αν η μητέρα μας κάποια στιγμή που είχε πολλή δουλειά, αντέδρασε απότομα στο επίμονο κλάμα μας για αγκαλιά, αυτό μπορεί να αποτυπωθεί στο παιδί σαν απόρριψη παρόλο που αντικειμενικά ίσως έχουμε μια στοργική μητέρα.

Επίσης η ψυχολογία και οι σκεπτομορφές που δημιουργούνται από τεράστια πλήθη ατόμων όπως πχ σε μια κοινωνία, μπορεί να μας κάνουν να αντιδρούμε με τρόπους που δεν είναι γνήσια δικοί μας. Αυτό το φαινόμενο είναι γνωστό σαν "η ψυχολογία της μάζας".

Η οικογενειακή καρμική γραμμή λειτουργεί σαν κάποιου είδους καρμικού DNA που μας κληροδοτεί τα βιώματα των προγόνων μας. Αυτά τα βιώματα τα κουβαλάμε σαν ενεργειακή μνήμη ή αποτύπωμα που επαναλαμβάνεται από γενιά σε γενιά σαν κακοπαιγμένος δίσκος.

Τη μοίρα μας λοιπόν την ακολουθούμε όταν συμπαρασυρόμαστε άβουλα σε παρορμήσεις και μοτίβα συμπεριφοράς τα οποία έχουν στην ουσία επικαθίσει στην Ψυχή μας. Δεν αναλαμβάνουμε δηλαδή ουσιαστικά την ευθύνη της ζωής μας.

Πεπρωμένο

Το πεπρωμένο το ζούμε όταν "ξυπνάμε" και αποτινάζουμε από πάνω μας τα μοτίβα συμπεριφοράς.

Αντίθετα με τη μοίρα, στο πεπρωμένο είμαστε συνειδητοί αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τα ηνία του εαυτού μας. Μέσω διαφόρων διαδικασιών όπως η Αστρολογία, η ενεργειακή θεραπευτική, το Αγγελικό Ρέικι κ.α. βγάζουμε στην επιφάνεια αυτούς τους φόβους, τις αυτόματες αντιδράσεις και μέσω της συνειδητής παρατήρησης καταφέρνουμε και δουλεύουμε μαζί τους ενσωματώνοντας πίσω στην Ψυχή μας κομμάτια που έχουν "φύγει" και διεκδικώντας πίσω τη δύναμή μας.

Το πεπρωμένο είναι η πορεία της Ψυχής μας, ο λόγος ενσάρκωσής μας εδώ. Η μοίρα είναι ο προκαθορισμένος δρόμος που μας περιμένει όταν σαν κατάδικοι ζούμε κάτω από τη σκλαβιά των ψεύτικων επιθυμιών, ψεύτικων επειδή είναι ξένες προς την πορεία της Ψυχής μας.


42 προβολές0 σχόλια
Πανδώρα

Η Πανδώρα έχει σαν σκοπό μέσα από τις υπηρεσίες της Αστρολογίας, της Kabbalah και του Angelic Reiki™ να βοηθήσει τον καθένα να έρθει σε επαφή με την Ψυχή του και να εκδηλώσει στον κόσμο τη μοναδική αποστολή του.​​
 

Στοιχεια επικοινωνίας

Email : pandorastrology@gmail.com

Τηλ:  6949817622

Ακολουθήστε μας!

  • Instagram
  • Facebook Social Icon
Εγγραφείτε για να ενημερώνεστε για τα σεμινάρια και τις δράσεις μας μέσω email!

© 2023 by HARMONY. Proudly created with Wix.com