• Δημήτρης Καμίλλος

Είσαι ήδη βούδας


"Η ίδια η επιθυμία σε εμποδίζει. Η έντονη επιθυμία να ενωθείς με το σύμπαν σε κρατάει διαχωρισμένο. Παράτα την επιθυμία και υπάρχει ένωση.

Δεν μπορείς να ενωθείς έχοντας έντονη επιθυμία επειδή η ίδια η επιθυμία σε κρατάει διαχωρισμένο. Ποιός είναι εκείνος που επιθυμεί; Σε ποιόν ανήκει αυτή η έντονη επιθυμία; Η έντονη επιθυμία δημιουργεί έντονο εγώ και καταπίεση.

Ποιός σου είπε ότι είσαι διαχωρισμένος κι ότι χρειάζεται να ενωθείς; Ποτέ δεν ήσουν διαχωρισμένος. Γιατί καταδιώκεις τον εαυτό σου; Είσαι ενωμένος.

Δες τη διαφορά οπτικής. Ο Λάου Τσου λέει πως είσαι ενωμένος με την Ύπαρξη, ότι δεν είσαι διαχωρισμένος. Πως είναι δυνατόν; Υπάρχεις μέσα στον ωκεανό του θεϊκού ή του Τάο ή όπως το ονομάζεις. Πως μπορείς να είσαι διαχωρισμένος;

Η πρώτη λανθασμένη αντίληψη λοιπόν είναι το "είμαι διαχωρισμένος". Ύστερα από την πρώτη βγαίνει μια άλλη λανθασμένη αντίληψη, το "πρέπει να ενωθώ". Κι αν επιχειρείς να ενωθείς, θα παραμείνεις διαχωρισμένος. Απλώς κοίτα και παρατήρησε και δες.

Ποτέ δεν ήσουν διαχωρισμένος. Ποιός αναπνέει μέσα σου; Νομίζεις εσύ; Ποιός ζει μέσα σου; Νομίζεις εσύ; Ποιός έχει γεννηθεί μέσα σου; Έχεις καμιά ιδέα; Αυτός που έχει γεννηθεί μέσα σου, που ζει μέσα σου, που αναπνέει μέσα σου είναι το όλο. Κι αυτές είναι απλώς σκέψεις: "Πως να ενωθώ;" Τότε δε θα είσαι ποτέ σε θέση να ενωθείς. Απλώς κοίταξε το όλο πράγμα. Βρίσκεσαι ήδη μέσα στο σύμπαν.

Λέγεται πως όταν ο Λιν Τσι πήγε στο δάσκαλό του κλαίγοντας και τον ρώτησε πως να γίνει βούδας, ο δάσκαλος του έδωσε ένα δυνατό χαστούκι στο πρόσωπο και του είπε "Αυτό είναι το πιο λανθασμένο πράγμα που μπορεί κανείς ποτέ να ρωτήσει. Αν ξαναρωτήσεις, θα σε χτυπήσω ακόμη πιο δυνατά. Τι ανόητο! Είσαι βούδας! Και ρωτάς πως θα γίνεις βούδας;"

Από τη στιγμή που πέφτεις στην παγίδα του πως θα γίνεις βούδας, τότε θα χάνεις το όλο ζήτημα για χιλιάδες ζωές. Είσαι ήδη βούδας."

#ΠροσωπικήΑνάπτυξη

23 προβολές0 σχόλια
Πανδώρα

Η Πανδώρα έχει σαν σκοπό μέσα από τις υπηρεσίες της Αστρολογίας, της Kabbalah και του Angelic Reiki™ να βοηθήσει τον καθένα να έρθει σε επαφή με την Ψυχή του και να εκδηλώσει στον κόσμο τη μοναδική αποστολή του.​​
 

Στοιχεια επικοινωνίας

Email : pandorastrology@gmail.com

Τηλ:  6949817622

Ακολουθήστε μας!

  • Instagram
  • Facebook Social Icon
Εγγραφείτε για να ενημερώνεστε για τα σεμινάρια και τις δράσεις μας μέσω email!

© 2023 by HARMONY. Proudly created with Wix.com