• Δημήτρης Καμίλλος

14 τρόποι για να κάνετε τη μέρα σας πιο Hygge!

Ενημερώθηκε: 26 Δεκ 2019


Το "Hygge" (προφέρεται χούγκα) είναι δανέζικη λέξη που περιγράφει το συναίσθημα και την κατάσταση του να βρίσκεσαι δίπλα σε ένα παράθυρο και ενώ έξω βρέχει εσύ να είσαι τυλιγμένος με την κουβέρτα σου και να πίνεις την αγαπημένη σου σοκολάτα, ή να έχεις οργανώσει μια βραδιά με φίλους, καλό φαγητό και επιτραπέζια! Είναι με άλλα λόγια εκείνες οι στιγμές που νιώθουμε θαλπωρή, προστατευμένοι και ασφαλείς, περιστοιχισμένοι από αγαπημένους ανθρώπους ή και μόνοι μας. Για να είναι μια κατάσταση "Hygge", χρειάζεται να συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις για αυτό συνήθως περιλαμβάνει διάφορα πράγματα όπως ζεστή ατμόσφαιρα (για αυτό δίνουμε έμφαση στα κεριά και τον φυσικό φωτισμό και όχι στο σκληρό ηλεκτρικό φως), φαγητό (συνήθως γλυκά χωρίς ενοχές! ), όμορφα ή χουχουδιάρικα ρούχα και κουβέρτες και φυσικά καλή διάθεση.

Το σημαντικότερο στο Hygge είναι η παρουσία δηλαδή να είμαστε παρόντες στη στιγμή. Δε χρειάζεται να κοιτάξουμε το κινητό, θα ασχοληθούμε με αυτό αργότερα. Ας επικεντρωθούμε στους ανθρώπους που έχουμε κοντά μας ή στις αισθήσεις μας. Hygge είναι ο ήχος που ακούς όταν έχει ησυχία και κάποιος ζωγραφίζει ή ο ήχος του φαγητού που βράζει. Είναι η βροχή καθώς πέφτει έξω και εσύ την κοιτάς κρατώντας τον ζεστό καφέ σου. Είναι οι εμπειρίες που μοιραζόμαστε με τους αγαπημένους μας για αυτό και το Hygge συνδέεται με την κοινωνικοποίησή μας. Δεν είναι οι γνωριμίες που κάνουμε σε ένα πάρτι. Είναι η άνεση που νιώθουμε με τους δικούς μας ανθρώπους. Το να κάνουμε πράγματα μαζί τους, όπως το να ετοιμάζουμε όλοι μαζί του φαγητό και να στρώνουμε το τραπέζι είναι επίσης Hygge!

Παρακάτω ακολουθούν 14 προτάσεις για να βάλετε σταδιακά το Hygge στη ζωή σας!

 1. Κλείστε το τηλέφωνό σας μισή ώρα πριν πάτε για ύπνο ή έστω να είστε offline!

 2. Κανονίστε ένα γεύμα με 3-4 φίλους και ανάψτε κεριά.

 3. Κάντε ένα διάλλειμα με συναδέλφους πίνοντας καφέ και τρώγοντας μπισκότα (απαραίτητα!)

 4. Βάλτε περισσότερα φυτά στο σπίτι σας.

 5. Ψήστε κέικ ή μπισκότα ένα απόγευμα.

 6. Κάντε μια βόλτα στο πάρκο χωρίς το τηλέφωνό σας.

 7. Μαγειρέψτε μαζί με τους φίλους σας (πιστέψτε με έχει πολύ πλάκα!)

 8. Διαβάστε ένα βιβλίο πίνοντας το αγαπημένο σας ρόφημα (τα μπισκότα μην ξεχάσετε!)

 9. Φροντίστε να έχετε φυσικό φως ή απαλό φωτισμό στον χώρο σας. Προτιμήστε τις κιτρινωπές λάμπες από αυτές που δίνουν ένα σκληρό-ψυχρό λευκό φως.

 10. Γράψτε μια λίστα με αυτά για τα οποία αισθάνεστε ευλογημένοι. Περιλάβετε τους ανθρώπους που είναι δίπλα σας και τις όμορφες εμπειρίες που έχετε ζήσει.

 11. Πηγαίνετε μια βόλτα στη φύση ή στο χωριό σας. Περπατήστε!

 12. Τεμπελιάστε μετά από ένα γεύμα αντί να τρέξετε να πλύνετε τα πιάτα (δεν το έχω καταφέρει ακόμα)

 13. Χυθήτε στον καναπέ σας, φορώντας αυτή τη ντροπιαστική φόρμα που φοράτε μόνο μέσα στο σπίτι και δείτε την αγαπημένη σας ταινία ή σίριαλ.

 14. Καθίστε μια φορά έξω και παρακολουθείστε τον ήλιο να ανατέλλει ή αν δύει.

Να είστε παρόντες και δημιουργήστε τη στιγμή που θέλετε να απολαύσετε! Βολευτείτε, χαλαρώστε και χτίστε πραγματικές σχέσεις μοιραζόμενοι τις κοινές σας εμπειρίες "Θυμάσαι τότε που...".

#Wellbeing

24 προβολές0 σχόλια
Πανδώρα

Η Πανδώρα έχει σαν σκοπό μέσα από τις υπηρεσίες της Αστρολογίας, της Kabbalah και του Angelic Reiki™ να βοηθήσει τον καθένα να έρθει σε επαφή με την Ψυχή του και να εκδηλώσει στον κόσμο τη μοναδική αποστολή του.​​
 

Στοιχεια επικοινωνίας

Email : pandorastrology@gmail.com

Τηλ:  6949817622

Ακολουθήστε μας!

 • Instagram
 • Facebook Social Icon
Εγγραφείτε για να ενημερώνεστε για τα σεμινάρια και τις δράσεις μας μέσω email!

© 2023 by HARMONY. Proudly created with Wix.com