• Δημήτρης Καμίλλος

Δίας Ποσειδώνας 2019

Ενημερώθηκε: 26 Δεκ 2019


Οι φάσεις εξέλιξης του ανθρώπινου πολιτισμού και της ιστορίας, μπορούν να περιγραφούν και να προσδιοριστούν όταν κανείς μελετά του κύκλους των μεγάλων πλανητών. Ο κάθε κύκλος περιλαμβάνει δύο πλανήτες που ξεκινάνε από μια σχέση συνόδου μεταξύ τους και καθώς κινούνται στο ουράνιο στερέωμα, περνάνε διαδοχικά από όλες τις όψεις που αντικατοπτρίζουν τις φάσεις του κύκλου και τις φάσεις ανάπτυξης της αρχικής ιδέας που σημειώθηκε στη σύνοδο.

Μέσα στο 2019 κυρίαρχο ρόλο θα παίξει το τετράγωνο Δία/Ποσειδώνα που σαν κύκλος άρχισε το 2009 στο ζώδιο του Υδροχόου και βρίσκεται πλέον σε φθίνουσα φάση.

Οι δύο αυτοί πλανήτες θα έρθουν σε όψη τετραγώνου τρεις φορές μέσα στο έτος. Το πρώτο γίνεται στις 13 Ιανουαρίου και επηρεάζει τους γεννημένους από 5-12/3, από 5-12/6, από 7-14/9, από 7-14/12 και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία από την 14η μέχρι την 21η μοίρα του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύς). Το δεύτερο τετράγωνο γίνεται στις 16 Ιουνίου και το τρίτο στις 21 Σεπτεμβρίου. Επηρεάζονται όσοι είναι γεννημένοι από 8-12/3, από 8-12/6, από 10-14/9, από 10-14/12 και όσοι έχουν πλανήτες ή σημεία από την 17η μέχρι την 21η μοίρα και πάλι του μεταβλητού σταυρού δηλαδή οι Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύς. Τι θα συμβεί λοιπόν;

Ο κύκλος αυτός θεωρείται από τους πιο σημαντικούς “μικρούς” κύκλους γιατί συμβαίνει κάθε 13 χρόνια και σε ένα επόμενο ζώδιο και έτσι κουβαλάει μαζί του έντονα Σεληνικά χαρακτηριστικά (η Σελήνη συνδέεται με τον αριθμό 13). Ο Δίας είναι πλανήτης που συνδέεται με τη θρησκεία και το νόμο, τις ιδέες και την επέκταση αυτών, ενώ ο Ποσειδώνας συνδέεται με τα ιδανικά αλλά και το απατηλό. Ο κύκλος αυτός λοιπόν έχει πολύ δυνατές ιδεολογικές, ανθρωπιστικές και εξιδανικευμένες ποιότητες. Κατά τους Nicholas Campion και Charles Harvey φαίνεται να συσχετίζεται με το ξεδίπλωμα ιδεαλιστικών και θρησκευτικών συστημάτων και οι δύσκολες όψεις του όπως αυτές του τετραγώνου συνδέονται με έντονες πολιτικές διαμάχες και θρησκευτικές έριδες. Ο Barbault τον συνδέει συγκεκριμένα και με τις σοσιαλιστικές οικονομίες αλλά και τη Γαλλία που μελετώντας την ιστορία της βλέπει κανείς την “ευαισθησία” της σε αυτόν τον κύκλο.

Ο Rudhyar κάνει μια εύστοχη παρατήρηση σημειώνοντας πως Δίας και Ποσειδώνας έχουν μια εγγενή αντίθεση ο ένας με τον άλλο καθώς ο Δίας συνδέεται με την κοινωνική συμβατική συμπεριφορά και πίστη που υιοθετούμε για λόγους ασφαλείας για να λειτουργούμε δηλαδή μέσα στην κοινωνία χωρίς να μας απορρίπτουν (εξού και η σύνδεση του Δία με την επίσημη θρησκεία) ενώ ο Ποσειδώνας συνδέεται με το μονοπάτι της Ψυχής που ξεφεύγει από τις συμβάσεις και είναι πιο δύσκολο για τον καθένα να το ακολουθεί και να το γειώνει.

Σε ένα παγκόσμιο επίπεδο, είναι πιθανό να δούμε κάποια οικονομική κρίση ή να αποκαλυφθούν ψεύτικοι μεσσίες και μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα. Ο παρόν κύκλος έχει ξεκινήσει στο ζώδιο του Υδροχόου που συνδέεται με τον Καπιταλισμό και την ελεύθερη αγορά αλλά και τον ανθρωπισμό. Κατά τη διάρκεια ανάπτυξης του κύκλου αυτού τα προηγούμενα χρόνια είδαμε την προσπάθεια της Αμερικής να αναπτύξει για πρώτη φορά ένα κοινωνικό σύστημα υγείας το Obamacare (το οποίο υπογράφτηκε το 2010 (τρεις μόλις μήνες μετά την σύνοδο Δία/Ποσειδώνα το 2009! ), φανατικές επιθέσεις με θρησκευτικό και πολιτισμικό πρόσημο από το Ισλαμικό Κράτος και τους “μοναχικούς λύκους” (2016-2017) καθώς και την κρίση στην Ελλάδα το 2015-2016 αλλά και στην Ιταλία. Τα τετράγωνα που θα γίνουν μέσα στο 2019 ανήκουν στη φθίνουσα φάση του κύκλου όπου οι ενέργειες είναι αποδιοργανωτικές. Θα υπάρξουν προσπάθειες εφαρμογής των ιδεών που φέρνει ο Υδροχόος μέσα από απόλυτες ιδέες. Είναι επίσης πιθανό να δούμε σημαντικές πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία (πρελούδιο ήταν το κίνημα με τα Κίτρινα Γιλέκα).

Και σε προσωπικό επίπεδο;

Όσοι επηρεάζονται από αυτές τις όψεις όπως αναφέραμε παραπάνω, χρειάζεται να έχουν στο νου τους να μην εξαπατηθούν από ψεύτικες υποσχέσεις και προσδοκίες. Δίας και Ποσειδώνας θα δοκιμάσουν τα όνειρά μας και την πίστη μας καθώς τα τετράγωνα γίνονται μεταξύ του Τοξότη και του Ιχθύ. Θα αποδειχθεί αν τα σχέδια που έχουμε είναι ρεαλιστικά ή μη για αυτό έχετε τα μάτια ανοιχτά. Δείτε τις ιδέες σας και την πίστη σας να τεστάρονται και μη διστάσετε να σπάσετε τον φαύλο κύκλο αν δείτε ότι δε σας οδηγεί πουθενά. Μη γαντζώνεστε από την κοσμοθεωρία σας ή από ένα πρότυπο όταν αυτό καταρρέει. Τα τετράγωνα αυτά θα σπάσουν επίσης τις σχέσεις εξάρτησης που δεν αφήνουν τα μέρη τους να εξελιχθούν.

Με λίγα λόγια η όποια πίστη και η όποια ιδεολογία (ή το όποιο σύμβολο στο οποίο δίνουμε πίστη όπως πχ η οικονομία ή μια σχέση ) θα τεθούν υπό εξέταση και θα ζητηθεί να φανεί ο καρπός τους. Αν ο καρπός είναι καλός θα φανερωθεί και το σύστημα αξιών θα δικαιωθεί. Αν όχι τότε το σύστημα θα καταρρεύσει και θα ξεγυμνωθεί.

Για να μάθετε αν οι όψεις αυτές αγγίζουν ευαίσθητα σημεία στον προσωπικό σας χάρτη, στείλτε email στο pandorastrology@gmail.com ή προσωπικό μήνυμα στο fb.

Καλή συνέχεια και να ζείτε μια ζωή γεμάτη Φως!

Δημήτρης Καμίλλος

Πανδώρα

#Αστρολογία #Προβλέψεις

119 προβολές0 σχόλια
Πανδώρα

Η Πανδώρα έχει σαν σκοπό μέσα από τις υπηρεσίες της Αστρολογίας, της Kabbalah και του Angelic Reiki™ να βοηθήσει τον καθένα να έρθει σε επαφή με την Ψυχή του και να εκδηλώσει στον κόσμο τη μοναδική αποστολή του.​​
 

Στοιχεια επικοινωνίας

Email : pandorastrology@gmail.com

Τηλ:  6949817622

Ακολουθήστε μας!

  • Instagram
  • Facebook Social Icon
Εγγραφείτε για να ενημερώνεστε για τα σεμινάρια και τις δράσεις μας μέσω email!

© 2023 by HARMONY. Proudly created with Wix.com