• Δημήτρης Καμίλλος

Ταρώ και ζώδια: Τοξότης

Ενημερώθηκε: 27 Μαρ 2020


Ένας τρόπος να δούμε τις ενέργειες των ζωδίων, είναι μέσα από τις κάρτες Ταρώ. Με τον καιρό, κάποιες κάρτες της Μεγάλης Αρκάνα έχουν αντιστοιχηθεί σε κάποια ζώδια, ενώ κάρτες της Μικρής Αρκάνα σχετίζονται με το κάθε δεκαήμερο του ζωδίου.

Τι είναι τα δεκαήμερα

Στον τροπικό ζωδιακό, κάθε ζώδιο καταλαμβάνει 30 μοίρες στην εκλειπτική. Κάθε μοίρα αντιστοιχεί σε μια μέρα. Κάθε τέτοιο 30ήμερο το χωρίζουμε σε τρία επιμέρους δεκαήμερα. Έτσι πχ το συνολικό διάστημα που ο Ήλιος βρίσκεται στον Τοξότη (από 23 Νοεμβρίου μέχρι 21 Δεκεμβρίου) μπορούμε να το χωρίσουμε σε τρία δεκαήμερα 23/11 έως 2/12, 3/12 έως 12/12 και 13/12 έως 21/12. Κάθε δεκαήμερο κυβερνάται από έναν διαφορετικό πλανήτη ξεκινώντας από τον φυσικό κυβερνήτη του ζωδίου. Έτσι την περίπτωση του Τοξότη, το πρώτο δεκαήμερο κυβερνάται από τον Δία και οι γεννημένοι σε αυτό το διάστημα έχουν πιο έντονα τα χαρακτηριστικά του ζωδίου. Τα άλλα δύο διαστήματα, κυβερνώνται από τους πλανήτες που κυβερνάνε τα άλλα δύο ζώδια του ίδιου στοιχείου. Στο παράδειγμά μας, ο Τοξότης είναι ζώδιο της Φωτιάς και τα άλλα δύο ζώδια της φωτιάς είναι με σειρά ο Κριός και ο Λέοντας. Έτσι το δεύτερο δεκαήμερο του Τοξότη κυβερνάται από τον Άρη (που είναι ο κυβερνήτης του Κριού) και το τρίτο δεκαήμερο από τον Ήλιο (που είναι κυβερνήτης του Λέοντα). Έτσι ο κάθε πλανήτης δίνει τα χαρακτηριστικά του και διαφοροποιεί κάπως την ενέργεια του ζωδίου.

Σε κάθε δεκαήμερο αντιστοιχεί και μια κάρτα Ταρώ της Μικρής Αρκάνα. Στη σειρά αυτή των άρθρων, θα δούμε ποιες κάρτες αντιστοιχούν στο κάθε ζώδιο και στο κάθε δεκαήμερο και έτσι θα ρίξουμε μια πιο εσωτερική ματιά στα ζώδια.

Θα ξεκινήσουμε λοιπόν με τον Τοξότη.

Τοξότης

Κάρτα Μεγάλης Αρκάνα: Εγκράτεια

Στην εικόνα αυτή βλέπουμε έναν Άγγελο να αναμιγνύει δύο υγρά από δύο κάλυκες. Το ένα του πόδι πατάει στη στεριά και το άλλο στο νερό.

Η εσωτερική ενέργεια του Τοξότη είναι αυτή της ανάμιξης των αντιθέτων. Όλη η πορεία του Τοξότη έχει να κάνει με αυτό. Το ίδιο το σύμβολο του ζωδίου το εκφράζει αυτό καθώς ο Τοξότης αναπαριστάται από έναν Κένταυρο που είναι μισός άνθρωπος, μισός ζώο.

Ο Τοξότης έχει σαν σκοπό να ερευνήσει τον κόσμο και να συγχωνεύει αυτά που φαίνονται αντίθετα. Για αυτό το λόγο παραδοσιακά του αρέσουν τα ταξίδια και η έρευνα όπως και οι φιλοσοφικές αναζητήσεις. Ο Τοξότης είναι το ζώδιο της Μυστικής Αλχημείας. Όταν η ενέργειά του εκφράζεται ομαλά, μπορεί και βλέπει το δάσος και όχι το δέντρο. Ο ίδιος γίνεται ένας Αθάνορας (ένα καμίνι) όπου μέσα του οι ιδέες διαλύονται και ανασυντίθενται σε ένα ενιαίο σύνολο, μια Θεωρία των Πάντων. Όταν η ενέργεια δεν εκφράζεται ομαλά, τότε ο ίδιος διασπάται από τα πολλά καθρεφτίσματα της Αλήθειας και δεν μπορεί να συγκεντρώσει και να κατευθύνει τις δυνάμεις του. Γίνεται χαοτικός και όταν φτάσει στο άλλο άκρο γίνεται φανατικός μιας συγκεκριμένης ιδέας χωρίς να είναι ανεκτικός.

Α δεκαήμερο 23/11 έως 2/12

Κυβερνήτης: Δίας

Κάρτες Μικρής Αρκάνα: 8 των Κυπέλων και 8 των Ράβδων

Το 8 των Ράβδων μας δείχνει την ταχύτητα, ένα χαρακτηριστικό των περισσότερων που έχουν γεννηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Τοξότη. Ο άστατος χαρακτήρας κάνει αυτούς τους ανθρώπους να αφήνουν πολλά πράγματα ημιτελή καθώς καταπιάνονται με διάφορα. Δεν είναι εύκολο να ολοκληρώσουν κάτι καθώς δεν έχουν υπομονή.


Το 8 των Κυπέλων φανερώνει πως αυτοί οι άνθρωποι απογοητεύονται εύκολα γιατί ενθουσιάζονται και εύκολα. Δείχνει όμως και πως εσωτερικά έχουν την ανάγκη να ψάξουν για ένα μεγαλύτερο νόημα. Νιώθουν πως υπάρχει ένας μεγαλύτερος Σκοπός στη ζωή και συνήθως κάποια στιγμή στη ζωή τους αποτραβιούνται από τον κόσμο προς αναζήτηση αυτού του Σκοπού. Πολλές φορές αυτή η αίσθηση και η αγωνία για την εύρεση ενός πιο ουσιαστικού νοήματος στη ζωή, τους κάνει να έχουν συνεχώς μια εσωτερική λύπη που μπορεί να μη γίνεται άμεσα αντιληπτή ούτε από τους ίδιους.

Οι Τοξότες του πρώτου δεκαημέρου χρειάζεται να μάθουν να είναι εγκρατείς και να ελέγχουν την επεκτατική και πολλές φορές τεμπέλικη φύση του Δία. Ένα πράγμα τη φορά!

Β δεκαήμερο 3/12 έως 12/12

Κυβερνήτης: Άρης

Κάρτες Μικρής Αρκάνα: 9 των Κυπέλων και 9 των Ράβδων

Το 9 των Ράβδων φανερώνει την επιθετική φύση που έχει ο Άρης σαν κυβερνήτης του δεύτερου δεκαημέρου. Οι άνθρωποι αυτοί είναι κινητικοί και βρίσκονται σε μια ένταση. Βλέπουν τα πράγματα πιο μαχητικά και ίσως κάποιες φορές πιο καχύποπτα. Ο άνδρας στην εικόνα βρίσκεται σε επιφυλακή, περιμένει για το επόμενο χτύπημα. Συνήθως οι Τοξότες του δεύτερου δεκαημέρου είναι πιο δραστήριοι και ικανοί να φέρουν τα πράγματα εις πέρας. Χρειάζεται όμως να ρίχνουν πότε πότε τους ρυθμούς τους και να μην τα βλέπουν όλα ανταγωνιστικά.

Το 9 των Κυπέλων δείχνει πως αυτοί οι άνθρωποι είναι ικανοί στο να καταφέρνουν πράγματα όταν το βάζουν στόχο. Μπορούν πιο εύκολα να επικεντρωθούν στο άμεσο περιβάλλον τους και είναι ικανοποιημένοι από την υλική ζωή τους χωρίς να νιώθουν πάντα την εσωτερική αναζήτηση που νιώθουν οι Τοξότες του πρώτου δεκαημέρου. Η επιτυχία στον επίγειο κόσμο είναι σημαντική για αυτούς και αρκετοί μπορούν να γίνουν επιτυχημένοι επιχειρηματίες.
Γ δεκαήμερο 13/12 έως 21/12

Κυβερνήτης: Ήλιος

Κάρτες Μικρής Αρκάνα: 10 των Κυπέλων και 10 των Ράβδων

Το 10 των Κυπέλων συμβαδίζει πολύ καλά με τον κυβερνήτη αυτού του δεκαημέρου που είναι ο Ήλιος. Δείχνει πως οι άνθρωποι αυτοί αγαπάνε την ειρήνη, την ηρεμία και την οικογένεια με την έννοια της συμβίωσης. Έχουν την ικανότητα να χαίρονται τη ζωή και να εκτιμούν τις απολαύσεις. Είναι άτομα αισιόδοξα και γεμάτα αγάπη.

Το 10 των Ράβδων φανερώνει μια αρνητική πτυχή. Είναι πολύ πιθανό όσοι έχουν γεννηθεί αυτό το δεκαήμερο, να αναλαμβάνουν πολλές ευθύνες από νωρίς. Αν αγαπάνε υπερβολικά τις απολαύσεις, μπορεί να γίνουν υπηρέτες τους. Χρειάζεται να προσέχουν να μην κρατάνε δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Η κάρτα της Μεγάλης Αρκάνα που αντιστοιχεί στον Τοξότη, η Εγράτεια, θα τους θυμίσει πως πρέπει να εφαρμόζουν τη σωστή αναλογία στη ζωή τους και να μην είναι υπερβολικοί κάτι που είναι χαρακτηριστικό του Ήλιου.
Δημήτρης Καμίλλος

Αν θέλετε προσωπικό διάβασμα καρτών για ένα πρόβλημα που σας απασχολεί και χρειάζεστε μια εσωτερική ματιά, μπορείτε να στείλετε e-mail στο pandorastrology@gmail.com ή να κάνετε like στη σελίδα της Πανδώρας στο facebook πατώντας εδώ και μετά να στείλετε προσωπικό μήνυμα.

#Ταρώ

126 προβολές0 σχόλια
Πανδώρα

Η Πανδώρα έχει σαν σκοπό μέσα από τις υπηρεσίες της Αστρολογίας, της Kabbalah και του Angelic Reiki™ να βοηθήσει τον καθένα να έρθει σε επαφή με την Ψυχή του και να εκδηλώσει στον κόσμο τη μοναδική αποστολή του.​​
 

Στοιχεια επικοινωνίας

Email : pandorastrology@gmail.com

Τηλ:  6949817622

Ακολουθήστε μας!

  • Instagram
  • Facebook Social Icon
Εγγραφείτε για να ενημερώνεστε για τα σεμινάρια και τις δράσεις μας μέσω email!

© 2023 by HARMONY. Proudly created with Wix.com