• Δημήτρης Καμίλλος

Να χαίρεσαι τη ζωή, σημαίνει να χαίρεσαι το Θεό

Ενημερώθηκε: 26 Δεκ 2019


"Πως μπορεί να γεφυρωθεί το κέφι της ανθρώπινης αγάπης, με τον σεβασμό για το θεϊκό;"

Αν και ο διαχωρισμός ανάμεσα στο κέφι και τον σεβασμό έχει γίνει από πολύ παλιά, στην πραγματικότητα είναι ψεύτικος γιατί δεν πρόκειται για δύο ξεχωριστά πράγματα.

Όταν το κέφι πάει στον βαθύτερο πυρήνα του, γίνεται σεβασμός. Δεν είναι αντίθετα. Επειδή όμως όλες οι παραδόσεις του παρελθόντος είπαν πως είναι αντίθετα, ο ανθρώπινος νους συνήθισε να τα θεωρεί σαν δύο διαφορετικά πράγματα, που έχουν ένα τεράστιο, αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσά τους.

Στο παρελθόν πάντα κατηγορήθηκε το κέφι και επαινέθηκε ο σεβασμός.

Ο Ζορμπάς είναι κεφάτος.

Ο Βούδας είναι σεβαστός.

Κρατήθηκαν χωρισμένοι επί χρόνια κι αυτό τραυμάτισε και τους δύο. Το θεϊκό έγινε υπερβολικά σοβαρό, έχασε την ανθρωπιά του, πέτρωσε, νεκρώθηκε. Δεν είναι σύμπτωση ότι τελικά όλοι οι θεοί έγιναν πέτρινα αγάλματα. Ο σεβασμός δεν τους επιτρέπει να είναι ζωντανοί, δεν τους δίνει τα κότσια να ζήσουν.

Το να είσαι ζωντανός σημαίνει να έχεις αίσθηση του χιούμορ, να έχει ποιότητα βαθιάς αγάπης, να έχεις κέφι. (…)

Ο σεβασμός για τη ζωή είναι ο μοναδικός σεβασμός του θεϊκού επειδή δεν υπάρχει τίποτα πιο θεϊκό από την ίδια τη ζωή. Οτιδήποτε άλλο, εκτός από τη ζωή, είναι νεκρό και δεν υπάρχει κανένα νόημα στο σεβασμό του θανάτου. (…)

Αν σέβεσαι το θάνατο τότε δεν μπορείς να είσαι εντελώς ζωντανός. Και, όταν συμβαίνει να είσαι, θα καταδικάζεις τον εαυτό σου και θα νιώθεις ένοχος.

Άφησέ με, λοιπόν, να σου το ξεκαθαρίσω: Μη λες σεβασμός για το θεϊκό. Θα είναι καλύτερα να λες σεβασμός για τη ζωή. Και τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Τότε το κέφι είναι μέρος της ζωής. Ξεχειλίζει από την ενέργεια της ζωής.

Από τη στιγμή που θα σταματήσουμε να μιλάμε για σεβασμό στο θεϊκό και θα αρχίσουμε να έχουμε σεβασμό στη ζωή τότε θα γίνει το γεφύρωμα. Τότε το κέφι, η ζωντάνια και όλες οι χαρές της ζωής θα αποκτήσουν πνευματική σημασία.

Κανένας ποτέ δεν προσπάθησε να τους δώσει πνευματική σημασία. Στην πραγματικότητα, όλες οι θρησκείες έχουν συνωμοτήσει στο να καταδικάσουν τις ζωντανές στιγμές της ζωής και έχουν προβάλει ως ιδανικά όλα αυτά που δεν έχουν ζωή.

Όσο περισσότερο ξεχνάει ένας άνθρωπος τη ζωντάνια, τη χαρά, ξεχνάει το γέλιο, ξεχνάει το κάθε τι από το οποίο αποτελείται η ζωή- αυτό ονομάζεται η μεγάλη απάρνηση- τόσο περισσότερο γίνεται σεβαστός ως άγιος. Τότε, όμως, είναι περισσότερο στον τάφο, παρά στο σώμα. Έχει καταδικάσει το σώμα. Έχει καταδικάσει τις αισθήσεις. Έχει απαρνηθεί ακόμα και την ευωδία του λουλουδιού. τη χαρά που έχει το να βρίσκεται με φίλους και να τρώει μαζί τους. Για την ακρίβεια, δεν έχει φίλους. Έχει μόνο ανθρώπους που τον σέβονται. Και υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα σε εκείνον και στους ανθρώπους που τον σέβονται. Και η ίδια απόσταση υπάρχει ανάμεσα σε εκείνον και στη ζωή.

Έτσι, ολόκληρο το παρελθόν είναι γεμάτο από ένα είδος ζωής, η οποία λατρεύει το θάνατο και προσπαθεί να κερδίσει το σεβασμό. Και το κόστος που πληρώνει είναι το να χάνει τη ζωντάνια της. Αυτό έχει καταστρέψει όλη την ανθρώπινη φύση και την αρμονία της κι έχει δημιουργήσει μια διχοτόμηση ανάμεσα στην ψυχή και το σώμα, ανάμεσα σε αυτόν τον κόσμο και τον άλλο κόσμο.

Υπάρχει μόνο ένας κόσμος: αυτός ο κόσμος.

Και όταν πηγαίνεις βαθιά μέσα του, βρίσκεις εκείνο τον κόσμο, κρυμμένο σε αυτόν τον κόσμο. Δεν υπάρχει αντίφαση ανάμεσα σε αυτόν και σε εκείνον. Αυτός είναι η περιφέρεια κι εκείνος είναι το κέντρο. Και για να φτάσεις σε εκείνον, πρέπει να βουτήξεις βαθιά μέσα σε αυτόν.

Αυτός ο κόσμος είναι ο Ζορμπάς.

Εκείνος ο κόσμος είναι ο Βούδας.

Ο Ζορμπάς είναι η περιφέρεια.

Ο Βούδας είναι το κέντρο.

#ΠροσωπικήΑνάπτυξη

29 προβολές0 σχόλια
Πανδώρα

Η Πανδώρα έχει σαν σκοπό μέσα από τις υπηρεσίες της Αστρολογίας, της Kabbalah και του Angelic Reiki™ να βοηθήσει τον καθένα να έρθει σε επαφή με την Ψυχή του και να εκδηλώσει στον κόσμο τη μοναδική αποστολή του.​​
 

Στοιχεια επικοινωνίας

Email : pandorastrology@gmail.com

Τηλ:  6949817622

Ακολουθήστε μας!

  • Instagram
  • Facebook Social Icon
Εγγραφείτε για να ενημερώνεστε για τα σεμινάρια και τις δράσεις μας μέσω email!

© 2023 by HARMONY. Proudly created with Wix.com