• Δημήτρης Καμίλλος

Ο Βασιλιάς που κρύβεις μέσα σου!

Ενημερώθηκε: 27 Μαρ 2020


Όσοι είμαστε γύρω στα 30, αυτές τις μέρες ζούμε ξανά ένα μέρος της παιδικής μας ηλικίας με την επανέκδοση του Βασιλιά των Λιονταριών της Disney! Γιατί όμως αυτή η ταινία έκανε τόση εντύπωση όταν βγήκε και χαράχθηκε στις καρδιές μας; Γιατί φυσικά μιλάει για μια Αλήθεια που έχουμε όλοι μέσα μας, αυτή της επιστροφής μας στο θρόνο που μας ανήκει!

Ο ήρωας της ταινίας, ο Simba, προορίζεται να ανέβει στο θρόνο του πατέρα του (Mufasa) όταν μεγαλώσει. Όμως ο θείος του, σκοτώνει τον Mufasa και εξορίζει τον ήρωα στην έρημο πείθοντάς τον πως εκείνος φταίει για το θάνατο του πατέρα του.

Αυτό που εμποδίζει τον Simba από το να γυρίσει και να διεκδικήσει το θρόνο που δικαιωματικά του ανήκει, είναι το τραύμα και η ενοχή. Ο θρόνος είναι η δική μας θέση σαν παιδιά του Πνεύματος. Είναι η αληθινή μας φύση, η αληθινή μας εξουσία καθώς δεν είμαστε τίποτα άλλο από μικροί θεοί (“Ἐγὼ εἶπα θεοί ἐστε καὶ υἱοὶ Ὑψίστου πάντες”.). Όμως το τραύμα και η ενοχή μας κρατάνε μακριά, στην έρημο στην οποία περιπλανιόμαστε έχοντας σχεδόν ξεχάσει τον σκοπό μας και τις ευθύνες που αυτός συνεπάγεται. Έτσι από ενσάρκωση σε ενσάρκωση πολλοί ξεχνάμε το δικαίωμά μας και δεν τολμούμε να προσπαθήσουμε καν!

Αυτή η σχέση με την αληθινή μας κληρονομιά είναι αποκαλυπτική. Ο άνθρωπος φαίνεται να διακατέχεται από κάποιου είδους ενοχή ως προς την πνευματική του φύση. Και φυσικά αυτή η ενοχή μεταβιβάζεται και προβάλλεται παντού όπως για παράδειγμα στο σώμα και στην ύλη που θεωρούνται “αμαρτωλά”. Παρόλο που δεν είναι δική μας ευθύνη “ο θάνατος του Πατέρα” και η εξορία μας στην “έρημο” (Πτώση), παραμένει δική μας ευθύνη η Ενθύμηση και η Επιστροφή.

“Ξέχασες ποιος είσαι και έτσι ξέχασες και εμένα… Θυμήσου ποιος είσαι!”

Mufasa

Στην ταινία, αυτός που αφυπνίζει τον ήρωα είναι η παιδική του φίλη, η Nala. Υπό μια οπτική, το ιερό θηλυκό αφυπνίζει το ιερό αρσενικό έτσι ώστε να αναλάβει δράση. Με τον ίδιο τρόπο, η αφύπνιση της θηλυκής όψης του Θείου μέσα μας, θα βοηθήσει να αποτιναχτούν χιλιάδες χρόνια πατριαρχίας που διαστρέβλωσαν και καταπίεσαν όχι μόνο τη γυναίκα μα και τον άνδρα.

Υπό μια άλλη οπτική, η Nala είναι η ίδια η Ψυχή που δεν έχει χάσει τη σύνδεση με τις Ιερές Πατρίδες, με το Βασίλειο. Αυτή είναι που θα αφυπνίσει τον Σπινθήρα (εμάς) και με τη σειρά του αυτός θα διεκδικήσει τον θρόνο του στη Βασιλεία.

Το ταξίδι του Ήρωα, αυτό είναι που περιγράφει αυτή η ταινία. Είναι το δικό μας ταξίδι πίσω στις Πατρίδες. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως αυτό είναι κληρονομικό μας δικαίωμα. Η ανάκτηση της δύναμή μας, σημαίνει αυτόματα και την επιστροφή μας στη θέση του μικρού Βασιλιά. Η επιστροφή στο θρόνο, είναι η ένωσή μας με τον Ανώτερο Εαυτό μας, όπου ο Ανώτερος Εαυτός είμαστε εμείς οι ίδιοι. Ο Simba ουσιαστικά ενηλικιώνεται όταν αποφασίζει να αναλάβει δράση. Η αληθινή του εσωτερική φύση, τον καλεί να το πράξει. Στον δρόμο όμως αυτόν, θα χρειαστεί να αντιπαλέψουμε το τραύμα και την ενοχή που αυτό συνεπάγεται. Θα χρειαστεί να ανακτήσουμε την κλεμμένη δύναμή μας.

Ποιος την έκλεψε; Στην ταινία είναι φυσικά ο Scar, ο θείος. Στη ζωή μας, ο Scar μπορεί να αντιπροσωπεύει το νου, οποίος άλλη δουλειά δεν κάνει από το να βγάζει συμπεράσματα και να δημιουργεί θύτες και θύματα. Είναι επίσης η ψεύτικη ταυτότητα, ο ψεύτικος εαυτός ή το εγώ που θέλει να καθίσει στο θρόνο. Όμως αυτός είναι ένας κάλπικος βασιλιάς. Είναι έξυπνος και δολοπλόκος και θα σκαρφιστεί αμέτρητους τρόπους για να σε ξεγελάσει αλλά η βασιλεία του είναι μετρημένη.

Μπορεί να είναι επίσης τα πιστεύω και τα πρέπει που μας κατακλύζουν. Αυτό που είναι “σωστό” κατά την οικογένεια, την κοινωνία, τους άλλους. Αυτό που είναι “σωστό” ανάλογα με το πρόγραμμα που παίζει σαν κασέτα μέσα μας.

Στην πορεία προς την αντιμετώπιση του τραύματος, είναι σημαντικό να βρίσκουμε τις κασέτες που παίζουν μέσα μας και να τις πετάμε. Στην αρχή φαίνεται δύσκολο αλλά με λίγο θάρρος και υπομονή, μπορούμε να τις βρίσκουμε πιο εύκολα και μάλιστα να πειραματιζόμαστε μαζί τους έτσι ώστε να αποκαλύπτεται σε όλη την έκταση πόσο ψεύτικες είναι.

Δείτε λοιπόν την ταινία με αυτά τα μάτια. Δείτε πως τα Αρχέτυπα μιλάνε μέσα από όλη τη Δημιουργία, πως μιλάνε μέσα στην ψυχή μας και μας συγκινούν γιατί μιλάνε για την Αλήθεια.

Και η Αλήθεια είναι πως εσύ που διαβάζεις αυτό τώρα, είσαι ένας Βασιλιάς, τίποτα λιγότερο!

Καλή συνέχεια και να ζείτε μια ζωή γεμάτη Φως!

Δημήτρης


43 προβολές0 σχόλια
Πανδώρα

Η Πανδώρα έχει σαν σκοπό μέσα από τις υπηρεσίες της Αστρολογίας, της Kabbalah και του Angelic Reiki™ να βοηθήσει τον καθένα να έρθει σε επαφή με την Ψυχή του και να εκδηλώσει στον κόσμο τη μοναδική αποστολή του.​​
 

Στοιχεια επικοινωνίας

Email : pandorastrology@gmail.com

Τηλ:  6949817622

Ακολουθήστε μας!

  • Instagram
  • Facebook Social Icon
Εγγραφείτε για να ενημερώνεστε για τα σεμινάρια και τις δράσεις μας μέσω email!

© 2023 by HARMONY. Proudly created with Wix.com