• Δημήτρης Καμίλλος

Ενεργειακός Καθαρισμός

Ενημερώθηκε: 27 Μαρ 2020


Ο ενεργειακός καθαρισμός του χώρου μας, πρέπει να είναι σχεδόν μια καθημερινή πρακτική. Αν και είναι απλός εν τούτοις είναι κάτι που συχνά παραμελούμε ακόμα και όσοι ασχολούμαστε με την ενεργειακή πρακτική.

Η ενέργεια από τη φύση της κινείται συνεχώς. Η ποιότητά της σε έναν χώρο εξαρτάται από πολλά πράγματα όπως:

  • Το είδος των δραστηριοτήτων που εκτελούνται σε αυτό το χώρο

  • Τις συναισθηματικές καταστάσεις-διακυμάνσεις των ανθρώπων

  • Την κατάσταση του νου (εμμονές, εξαρτήσεις κτλ)

  • Την ύπαρξη ή μη του φυσικού φωτισμού

  • Την περιοχή γύρω από τον χώρο (ύπαρξη δάσους, βουνού κτλ)

Το βασικότερο στοιχείο είναι φυσικά η ισορροπία μεταξύ των τεσσάρων στοιχείων, της Φωτιάς, του Νερού, της Γης και του Αέρα και τέλος η παρουσία του Πνεύματος. Η ενέργεια μπορεί να λιμνάσει, να είναι βαριά, κολλώδης ή ακόμα και "όξινη".

Χρειάζεται να γίνει κατανοητό πως ο εξωτερικός χώρος συνδέεται με τον εσωτερικό μας κόσμο για αυτό και το ένα επηρεάζει το άλλο. Έχετε προσέξει πως μετά από έναν φυσικό καθαρισμό του σπιτιού σας, νιώθετε καλύτερα και πιο "τακτοποιημένοι" εσωτερικά;

Πάμε να δούμε με ποιους τρόπους μπορούμε να καθαρίσουμε τον χώρο μας απαλλάσσοντάς τον από τις βαριές ενέργειες που συσσωρεύονται και φέρνοντάς τον σε ισορροπία.

Για αρχή ανοίγουμε τα παράθυρα! Έπειτα θυμιατίζουμε τον χώρο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κλασικό λιβάνι ή smudge sticks. Τα τελευταία είναι στην ουσία αποξηραμένα βότανα που τα έχουμε τυλίξει με σχοινάκι ή κλωστή. Ανάβουμε για λίγο το μπροστινό τους τμήμα και μετά σβήνουμε τη φωτιά ώστε να αρχίσουν να καπνίζουν. Συνήθως είναι φασκόμηλο και λεβάντα μαζί.

Ο τρόπος που θυμιατίζουμε είναι σημαντικός. Πρέπει να γίνεται με πρόθεση. Η βασική ενέργεια που κινεί όλη τη διαδικασία είναι η πρόθεσή μας. Φυσικά οι ποιότητες των βοτάνων ή του λιβανιού έχουν εν γένει ιδιότητες που καθαρίζουν την ενέργεια αλλά όταν η πράξη γίνεται με πρόθεση και οραματισμό, το αποτέλεσμα πολλαπλασιάζεται.

Καθώς λιβανίζετε, δείτε να κατεβαίνει φως από πάνω και να απλώνεται στον χώρο. Προσευχηθείτε ή πείτε θετικές δηλώσεις για τον καθαρισμό. Για παράδειγμα:

Θεϊκή Μητέρα, Μήτρα όλης της Δημιουργίας!

Ευλόγησε με το Κοσμικό σου Φως αυτό το σπίτι.

Τύλιξέ με, με τις ιερές σου ενέργειες και φίλησέ με στην καρδιά μου!

Και από εκεί, Φως ας ξεχυθεί κι ας διώξει από αυτόν εδώ τον τόπο ό,τι είναι βαρύ και ό,τι παραμένει στο σκοτάδι.

Αν δεν αντέχετε τον καπνό, μπορείτε να κάνετε την ίδια διαδικασία με ενεργειακά σπρέι που έχουν δημιουργηθεί είτε ειδικά για αυτό το σκοπό είτε φέρουν τις ποιότητες κάποιου Δασκάλου ή Αγγέλου. Μην ξεχάσετε να λιβανίσετε καθε δωμάτιο του σπιτιού κάνοντας σπείρες ή σύμβολα που γνωρίζετε ότι έχουν καθαριστικές και αποτρεπτικές ιδιότητες. Η αριστερόστροφη σπείρα, ο σταυρός, η τρικουέτρα ή ακόμα και το όνομα ενός ισχυρού προστάτη Αγγέλου όπως ο Μιχαήλ είναι μερικά παραδείγματα.

Ένας άλλος τρόπος για να καθαρίσετε τον χώρο είναι μέσω του ήχου.

Χτυπώντας θιβετιανά μπολ που παράγουν ήχους που ταξιδεύουν σε ομόκεντρους κύκλους με ιερή διάταξη και γεωμετρία, είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να απαλλάξετε το σπίτι σας από τς ανεπιθύμητες ενέργειες. Οι κραδασμοί που δημιουργούνται στον αέρα λόγω του ήχου, δεν έχουν τυχαία διάταξη. Είναι αυστηρά γεωμετρικά και συμμετρικά σχήματα που έχουν ισχυρές καθαριστικές ιδιότητες. Αν δεν έχετε τέτοια μπολ, μπορείτε να βρείτε πολλά βίντεο στο youtube που έχουν αυτούς τους ήχους.

Μπορείτε επίσης να απαγγείλετε ψαλμούς από την πίστη σας ή αγγελικές επικλήσεις κρατώντας ένα κερί και πηγαίνοντας από δωμάτιο σε δωμάτιο. Και πάλι κάντε τη διαδικασία με καθαρή πρόθεση και συγκέντρωση.

Αν προτιμάτε μια πιο σαμάνικη τεχνική, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σείστρο για να καθαρίσετε τον χώρο καλώντας τα πνεύματα οδηγούς σας ή τα ζώα δύναμής σας.

Πέρα από τις πιο πάνω άμεσες τεχνικές, υπάρχουν και οι πιο μόνιμες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν παράλληλα.

Μπορείτε να βάλετε στις γωνίες του χώρου που σας ενδιαφέρει κρυστάλλους που καθαρίζουν τις ενέργειες. Κατάλληλοι για αυτή τη δουλειά είναι οι μαύροι κρύσταλλοι όπως η μαύρη τουρμαλίνη και ο οψιδιανός αλλά και οι διάφανοι χαλαζίες.

Καθαρίστε τους κρυστάλλους πάνω από τον καπνό και προγραμματίστε τους για αυτό που θέλετε, δηλαδή να καθαρίσουν τον χώρο.

Όσοι γνωρίζετε από αγγελικές σφραγίδες, μπορείτε να βάλετε αυτές σε συνδυασμό με τους κρυστάλλους ή μόνες τους.

Όταν έχετε ολοκληρώσει τον καθαρισμό, ο χώρος θα είναι άδειος από βαριές ενέργειες και θα υπάρχει ροή. Για να την ενισχύσετε και να γεμίσετε την ενέργεια με τις ποιότητες που θέλετε, χρειάζετε να υποστηρίξετε τον καθαρισμό είτε με κρυστάλλους που θέλετε (όπως ροζ χαλαζίας για αγάπη, πράσσινος Αχάτης για ηρεμία και ισορροπία, Αμέθυστος για πνευματική ευθυγράμμιση κτλ), είτε με αγγελικές σφραγίδες ή άλλα σύμβολα της παράδοσης που ακολουθείτε. Οι κρύσταλλοι μπορούν να τοποθετηθούν μαζί σε ένα γυάλινο μπολ με νερό (προσοχή γιατί κάποιοι κρύσταλλοι καταστρέφονται από το νερό) το οποίο θα αλλάζετε κάθε μερικές μέρες, είτε ξεχωριστά σε διάφορα σημεία, δημιουργώντας ένα πλέγμα. Αφήστε τη διαίσθηση να σας οδηγήσει.

Με λίγα λόγια, ενώ στην αρχή καθαρίσατε τον χώρο, τώρα εδραιώνετε την ενέργεια και την εμποτίζετε με ποιότητες που θέλετε. Οι κρύσταλλοι και τα σύμβολα εκπέμπουν κραδασμούς και κρατάνε τον χώρο στην ενέργεια που θέλετε.

Η παρουσία ενός μόνιμου βωμού είναι από τους πιο ισχυρούς τρόπους για να κρατιέται μια ενέργεια σε έναν χώρο. Είναι μια πνευματική αναφορά πολύ ισχυρή και μια πηγή φωτός για το σπίτι σας. Βάλτε πάνω στο βωμό οτιδήποτε αντιπροσωπεύει αυτά που πιστεύετε καθώς και τις αξίες της αγάπης, της ειρήνης και της αρμονίας.

Το ίδιο ισχύει για τον διαλογισμό και την προσευχή. Και οι δύο είναι πνευματικές τεχνικές που αφυπνίζουν τη συνείδησή μας και που είναι καλό να γίνονται συχνά. Είναι το πέμπτο "στοιχείο", το Πνεύμα, που επισφραγίζει τη διαδικασία και είναι η ουσία όλης της ύπαρξής μας.

Αν παρατηρήσετε θα δείτε ότι το λιβάνισμα, η κίνηση του σώματος, η προσευχή, το νερό, οι κρύσταλλοι, οι ήχοι κτλ, είναι στην ουσία τα τέσσερα στοιχεία σε δράση. Ο καθαρισμός γίνεται μέσω αυτών και της πρόθεσης. Η επίκληση του Φωτός στην προσευχή, ο διαλογισμός και η παρουσία του ίδιου του βωμού είναι η δήλωση του Πνεύματος. Η παρουσία του που γεμίζει το χώρο και φέρνει τα πάντα σε τάξη και θεία καθοδήγηση.

Ο εσωτερικός σας κόσμος αντικατοπτρίζεται στον εξωτερικό και αντίστροφα. Η μαγεία βρίσκεται όταν μετατρέπουμε τον εσωτερικό μας κόσμο, σε ναό του Πνεύματος. Τότε όλα εμποτίζονται με τις ενέργειές του. Το εσωτερικό Φως απλώνει και καθαρίζει, γεμίζει τα πάντα με αγάπη και γαλήνη.

Καλή συνέχεια και να ζείτε μια ζωή γεμάτη Φως!

Δημήτρης

#Wellbeing #ΠροσωπικήΑνάπτυξη

139 προβολές0 σχόλια
Πανδώρα

Η Πανδώρα έχει σαν σκοπό μέσα από τις υπηρεσίες της Αστρολογίας, της Kabbalah και του Angelic Reiki™ να βοηθήσει τον καθένα να έρθει σε επαφή με την Ψυχή του και να εκδηλώσει στον κόσμο τη μοναδική αποστολή του.​​
 

Στοιχεια επικοινωνίας

Email : pandorastrology@gmail.com

Τηλ:  6949817622

Ακολουθήστε μας!

  • Instagram
  • Facebook Social Icon
Εγγραφείτε για να ενημερώνεστε για τα σεμινάρια και τις δράσεις μας μέσω email!

© 2023 by HARMONY. Proudly created with Wix.com