• Δημήτρης Καμίλλος

Φθινόπωρο και Ισημερία

Ενημερώθηκε: 27 Μαρ 2020


Έφτασε λοιπόν το Φθινόπωρο με τα χρυσαφένια του χρώματα που θα απλωθούν σε όλα τα δάση, με τα μήλα του, τα αχλάδια του, τα βελανίδια, τις κολοκύθες, την ψυχρούλα το βραδάκι που ζητάει να βάλουμε ζακέτα.

Ο χυμός των δέντρων αρχίζει και μαζεύεται προς τις ρίζες και για αυτό βλέπουμε σιγά σιγά τα φύλλα να κιτρινίζουν και να πέφτουν. Είναι η εποχή του Δεύτερου Θερισμού, όπου μαζεύουμε μήλα, αχλάδια, κάστανα πιο μετά και φυσικά σταφύλια με τα οποία θα φτιάξουμε κρασί.

Από τα πολύ παλιά χρόνια, τότε που υπήρχε στον κόσμο η Παλιά Θρησκεία, οι άνθρωποι στη λεκάνη της Μεσογείου τιμούσαν το κρασί και αυτό το ξέρουμε καλά κυρίως εδώ στον ελλαδικό χώρο. Το κρασί θεωρείται το αίμα του Θεού, κάτι που συνεχίστηκε φυσικά και στη χριστιανική παράδοση. Ο Θεός θα θυσιαστεί και το αίμα του θα ποτίσει τη Γη βαθιά μέσα της και έτσι ο Θεός θα κατέβει κάτω, στη μήτρα της Μητέρας και θα γίνει ο Φύλακας των Πυλών, ο Θηρευτής των Ψυχών και θα κυριαρχήσει έτσι στο μισό του έτους μέχρι να έρθει το Καλοκαίρι.

Τι γίνεται όμως τώρα που έχουμε Φθινόπωρο; Πως μπορούμε να συντονιστούμε με την ενεργειακή “παλίρροια” της εποχής; Δεν έχουμε παρά να παρατηρήσουμε τη φύση.

Κάντε ένα περίπατο σε ένα πάρκο ή σε ένα δάσος αν είστε τυχεροί και έχετε ένα κοντά σας. Τι βλέπετε; Τα δέντρα αποκτούν σιγά σιγά άλλο χρώμα και τα φύλλα τους πέφτουν. Κάποια ζώα όπως οι σκίουροι, μαζεύουν στις φωλιές τους προμήθειες. Ο καιρός αρχίζει και ψυχραίνει, οι πρώτες βροχές κάνουν την εμφάνισή τους και η μυρωδιά του χώματος κυριαρχεί.

Ένας κύκλος κλείνει. Ποιοι ήταν οι καρποί που μαζέψατε; Τι ενέργειες κάνατε το προηγούμενο διάστημα, από το περσινό Φθινόπωρο μέχρι τώρα και τι αποτελέσματα είχατε; Είναι καιρός για μια αξιολόγηση. Χωρίς ενοχές ή κριτική. Απλώς παρατηρήστε τι λειτούργησε και τι όχι.

Δεν είναι καιρός για νέα ξεκινήματα ακριβώς. Μπορείτε να κάνετε σχέδια αλλά όχι ξεκινήματα. Φυσικά αυτό έχει να κάνει και με τους εσωτερικούς ρυθμούς του καθενός και της καθεμιάς.

Αναρωτηθείτε τι είναι αυτό που μπορείτε να αφήσετε πίσω και να πάτε ένα βήμα παρακάτω. Τι μπορείτε να πετάξετε (μια συνήθεια, μια στάση, έναν τρόπο σκέψης) όπως τα δέντρα πετάνε τα φύλλα τους; Και τι είναι αυτό που θέλετε να κρατήσετε όπως κάνουν τα ζώα στις φωλιές τους;

Ένα άλλο θέμα που μπορείτε να βρείτε στη φύση είναι το φως και το σκοτάδι. Στη Φθινοπωρινή Ισημερία το φως και το σκοτάδι είναι ίσα αλλά από εκεί και πέρα, η νύχτα αρχίζει και κερδίζει έδαφος. Μπαίνουμε σιγά σιγά στο σκοτεινό μέρος του έτους. Ποιοι τομείς της ζωής σας έχουν ανάγκη από ισορροπία; Εξ ορισμού, το σύστημα εδώ “κάτω” είναι ασταθές γιατί αυτός είναι ο τρόπος να κινείται. Εκεί που κάτι αποκτά μια ποιότητα (πχ φως) αμέσως αρχίζει και αναπτύσσεται η αντίρροπη ποιότητα (σκοτάδι). Αυτό είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε ολόκληρο το Σύμπαν και στη φυσική ονομάζεται “εντροπία”. Στην ουσία σημαίνει πως όταν έχεις ένα σύστημα σε ισορροπία, αργά ή γρήγορα θα αποδιοργανωθεί. Αυτός είναι ο κύκλος των εποχών και για αυτό συντονιζόμαστε με τη φύση. Η ισορροπία όμως, μιλώντας πνευματικά, είναι ο τρόπος να έρθουμε πάνω από τα φαινόμενα και τις αντιθέσεις. Η ισορροπία έχει ακινησία που είναι μια εν δυνάμει κινητικότητα. Έτσι μπορούμε να παρατηρούμε από απόσταση αυτό που συμβαίνει αντί να παρασυρόμαστε σαν χαρακτήρες ενός δράματος. Σε ένα πιο πρακτικό επίπεδο, η ισορροπία στους διάφορους τομείς της ζωής μας, μειώνει το άγχος και βοηθά να είμαστε καλά και μέσα μας.

Η σταδιακή επικράτηση του σκότους στη φύση μας καλεί να αναγνωρίζουμε το σκοτάδι μέσα μας. Το σκοτάδι μας ξεκουράζει, θυμηθείτε ότι τη νύχτα κοιμόμαστε. Στην αγκαλιά της, φεύγουμε από αυτόν τον κόσμο και πηγαίνουμε στον κόσμο των ονείρων που είναι στην ουσία η ονειρική διάσταση αυτού του κόσμου. Είναι αυτό που οι σαμάνοι αποκαλούν “Middle World”. Το σκοτάδι λοιπόν δεν είναι αρνητικό, αλλά μέρος της ύπαρξης. Πως μπορούμε να αναγνωρίσουμε το σκοτάδι στη ζωή μας; Ποιες είναι οι συμπεριφορές που κρύβουμε στην άκρη από φόβο να χαρακτηριστούμε “περίεργοι”; Τι κρύβουν αυτές οι συμπεριφορές; Μήπως κάποιο τραύμα; Κάποια κλειδωμένη δύναμη; Πως μπορούμε να τιμήσουμε το σκοτάδι στη ζωή μας;

Αλλά περισσότερα για αυτό στην επόμενη γιορτή που γίνεται στις 31 Οκτώβρη. Εκεί όπου το πέπλο ανάμεσα στους κόσμους γίνεται λεπτό…

Καλό Φθινόπωρο!

#ΠροσωπικήΑνάπτυξη #Wellbeing

32 προβολές0 σχόλια
Πανδώρα

Η Πανδώρα έχει σαν σκοπό μέσα από τις υπηρεσίες της Αστρολογίας, της Kabbalah και του Angelic Reiki™ να βοηθήσει τον καθένα να έρθει σε επαφή με την Ψυχή του και να εκδηλώσει στον κόσμο τη μοναδική αποστολή του.​​
 

Στοιχεια επικοινωνίας

Email : pandorastrology@gmail.com

Τηλ:  6949817622

Ακολουθήστε μας!

  • Instagram
  • Facebook Social Icon
Εγγραφείτε για να ενημερώνεστε για τα σεμινάρια και τις δράσεις μας μέσω email!

© 2023 by HARMONY. Proudly created with Wix.com