• Δημήτρης Καμίλλος

Νέα Σελήνη στο Σκορπιό

Ενημερώθηκε: 27 Μαρ 2020


Η Νέα Σελήνη σήμερα στον Σκορπιό, μας θυμίζει ότι στην πιο σκοτεινή ώρα, κρύβεται η γέννηση του φωτός.

Ο νους λειτουργεί με αντιθέσεις. Λειτουργεί με το “ή” και το “είτε”. Θα έχουμε ή μέρα ή νύχτα, είτε ζωή είτε θάνατο. Το λογισμικό που έχουμε εγκατεστημένο μέσα στο κεφάλι μας (μη γελάτε, κυριολεκτώ) λειτουργεί με το δυαδικό σύστημα. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν μπορεί να συλλάβει την ολότητα της Ύπαρξης γιατί η Ύπαρξη είναι Συνείδηση και όχι νους. Η Ύπαρξη, η Ζωή λειτουργεί σαν ένα όλο. Δε διαχωρίζει. Τώρα είναι που συμβαίνουν όλα. Δε λαμβάνει χώρα πρώτα η ζωή ενός και μετά ο θάνατος ενός άλλου.

Ο Σκορπιός είναι το ζώδιο που συμβολίζει το θάνατο…και την αναγέννηση μέσα σε αυτόν. Η Νέα Σελήνη είναι η πιο σκοτεινή στιγμή του φεγγαριού. Όμως από το σημείο αυτό και μετά η Σελήνη αυξάνει σε φως. Βλέπουμε εδώ ότι στην καρδιά του σκοταδιού συντελείται μια μυστική διαδικασία μεταστοιχείωσης. Όπως η σύλληψη και η ανάπτυξη της ζωής γίνεται μέσα στο σκοτάδι της μήτρας μέχρι να έρθει η γέννηση στο φως του κόσμου, έτσι και στα εσωτερικά πεδία, η σύλληψη και η ανάπτυξη του νέου ανθρώπου γίνεται στο σκοτάδι της μήτρας της ψυχής μέχρι να έρθει η γέννηση στο φως του πνεύματος. Ο Φοίνικας θα αναγεννηθεί από τις στάχτες του, τις στάχτες του θανάτου.

Αυτή ίσως είναι η πιο δύσκολη στιγμή, όπου το σκοτάδι του τέλους, του πόνου, της αγωνίας, μας απογυμνώνει από τις ψεύτικες ταυτίσεις για το ποιοι είμαστε. Βγάζει από πάνω μας τις ψεύτικες ταυτότητες και μας αφήνει να γεννηθούμε ξανά, ανακαλύπτοντας πως έχουμε άπειρες δυνατότητες και μορφές. Μπορούμε να γίνουμε ό,τι χρειάζεται ανά πάσα στιγμή ανταποκρινόμενοι στη ζωή και όχι αντιδρώντας. Αυτός που γεννιέται μέσα από αυτό το σκοτάδι, είναι φως γιατί τα τείχη που χτίστηκαν γύρω του τα γκρέμισε. Και γνωρίζει πλέον ότι “ex tenebris lux” δηλαδή από το σκοτάδι γεννιέται το φως.

Μπορούμε λοιπόν σε κάθε Νέα Σελήνη αλλά ιδιαίτερα στη σημερινή που γίνεται στο Σκορπιό, να κάνουμε μια ανασκόπηση και να παρατηρήσουμε, ποιες ήταν εκείνες οι διαδικασίες στη ζωή μας που μας πόνεσαν. Πως αντιδράσαμε στον πόνο; Ποια στοιχεία καλεστήκαμε να αφήσουμε πίσω και ποια να ανακαλύψουμε; Η αυτοπαρατήρηση είναι η πιο σημαντική διαδικασία που πρέπει να λάβει χώρα αν θέλουμε να δούμε τα γεγονότα και όχι να τα ζήσουμε απλώς σαν “θύματα”.

Ο Σκορπιός ιδιαίτερα, σαν ζώδιο του Νερού, κάνει πολύ έντονα τα συναισθήματα τα οποία αποτελλούν τη "φωτιά" που λιώνει το εγώ. Δώστε λοιπόν προσοχή σε αυτά. Αναγνωρίστε τα και τιμήστε τα. Άνθρωποι είμαστε στο κάτω κάτω! Η αναγνώριση, η αποδοχή και η συνδιαλλαγή μαζί τους μπορεί να σας αποκαλύψει πολλά πράγματα για εσάς.

Να ζήτε μια ζωή γεμάτη Φως!

Δημήτρης


127 προβολές0 σχόλια
Πανδώρα

Η Πανδώρα έχει σαν σκοπό μέσα από τις υπηρεσίες της Αστρολογίας, της Kabbalah και του Angelic Reiki™ να βοηθήσει τον καθένα να έρθει σε επαφή με την Ψυχή του και να εκδηλώσει στον κόσμο τη μοναδική αποστολή του.​​
 

Στοιχεια επικοινωνίας

Email : pandorastrology@gmail.com

Τηλ:  6949817622

Ακολουθήστε μας!

  • Instagram
  • Facebook Social Icon
Εγγραφείτε για να ενημερώνεστε για τα σεμινάρια και τις δράσεις μας μέσω email!

© 2023 by HARMONY. Proudly created with Wix.com