• Δημήτρης Καμίλλος

Πέντε λεπτάκια ακόμα!

Ενημερώθηκε: 27 Μαρ 2020


Αν υπάρχει κάτι το οποίο έχουμε κοινό οι περισσότεροι, είναι ότι είμαστε εξαιρετικά πολυάσχολοι και τρέχουμε με τρελούς ρυθμούς! Δε γνωρίζω κάποιον που να μην παραπονιέται πως θα ήθελε η μέρα να είχε περισσότερες ώρες!

Όσοι από εμάς έχουμε “ανησυχίες”, διαβάζουμε για την πνευματική ζωή (όπως κι αν την ορίζει κανείς) αλλά το ερώτημα είναι αν τελικά τη διάγουμε. Παρακάτω θα βρείτε μερικές προτάσεις, απλές καθημερινές τελετουργίες, για να εισάγετε στην καθημερινότητά σας το πνευματικό στοιχείο. Αξίζει να αφιερώσετε έστω πέντε λεπτά από το χρόνο σας για να συνδεθείτε με τον εσωτερικό σας κόσμο. Γιατί το Βασίλειο βρίσκεται μέσα μας…

Καλωσορίστε τη μέρα

Σηκωθείτε λίγο νωρίτερα από το κανονικό και δείτε τη μέρα που ξεκινά. Δείτε τον ήλιο να ανεβαίνει και παρατηρείστε πως το φως σταδιακά αυξάνει. Αφουγκραστείτε τους ήχους του σπιτιού ή τους ήχους που έρχονται από έξω ακόμα κι αν είναι ήχοι της πόλης. Καλωσορίστε μέσα σας τη μέρα και ζητείστε καθοδήγηση και προστασία από το Πνεύμα. Πείτε αν θέλετε μια προσευχή που σας εμπνέει.

Μπάνιο για ενεργειακό καθαρισμό

Την επόμενη φορά που θα μπείτε για ντους, κάντε το συνειδητά. Οραματιστείτε το νερό να παίρνει μαζί του οποιαδήποτε βαριά ενέργεια της ημέρας. Μπορείτε στη συνέχεια να “δείτε” το νερό που πέφτει πάνω σας να έχει ένα συγκεκριμένο χρώμα όπως λευκό ή χρυσαφί και νιώστε τον εαυτό σας στο τέλος να λάμπει με αυτό το χρώμα από μέσα προς τα έξω. Αφήστε τη διαδικασία να πάρει τον χρόνο της. Είστε πλέον καθαροί σωματικά, ενεργειακά, συναισθηματικά και νοητικά.

“Καλώς ήλθες στο σπίτι”

Μια ωραία ιδέα είναι να έχετε ένα μπολ με νερό και αλάτι δίπλα από την είσοδο του σπιτιού σας. Όταν μπαίνετε στο σπίτι, μπορείτε να βουτάτε τα χέρια σας ή τα δάχτυλά σας μέσα σε αυτό και να οραματίζεστε πως οτιδήποτε δυσάρεστο ή οποιαδήποτε εξωτερική επιρροή, φεύγει από πάνω σας και μέσω των δαχτύλων καταλήγει στο νερό. Φυσικό κάθε λίγες μέρες θα πρέπει να το αλλάζετε.

Ευλογήστε το σπίτι

Μια λειτουργία που έχουμε ξεχάσει οι άνθρωποι είναι αυτή της ευλογίας. Μπορούμε πραγματικά να μεταδώσουμε ευλογίες σε οτιδήποτε επικαλούμενοι το Φως. Σταθείτε στο κέντρο του σπιτιού σας ή σε ένα σημείο που βλέπετε το μεγαλύτερο μέρος του ή μπροστά στον βωμό σας. Κλείστε τα μάτια και βάλτε το αριστερό χέρι στην καρδιά. Βρείτε το κέντρο σας και ηρεμίστε. Θα εντοπίσετε μέσα σας ένα αδιόρατο σημείο που είναι σταθερό όπως ο πυρήνας της Γης. Είναι το εσωτερικό σας Βασίλειο, οι πατρίδες σας! Από εκεί δείτε Φως να πλημμυρίζει όλο σας το σώμα και να περνά στο δεξί σας χέρι. Σχηματίστε με αυτό ένα σύμβολο στον αέρα. Όποιο θέλετε εσείς. Κάτι που να σημαίνει για εσάς ευλογία. Αφού το σχηματίσετε “πατήστε” το στη μέση με την παλάμη του δεξιού σας χεριού και ενεργοποιήστε το. Δείτε το να λάμπει δυνατά και να απλώνεται σε όλο το σπίτι ευλογώντας το.

Κάψτε φασκόμηλο και λεβάντα

Πάρτε φασκόμηλο και λεβάντα και κάψτε τα είτε σε smug είτε βάλτε τα φύλλα τους πάνω σε καρβουνάκι αλλάζοντάς τα κάθε λίγο. Περάστε με το θυμίαμα από όλο το σπίτι. Περπατήστε με αργά, συνειδητά βήματα. Τα βότανα έχουν την ιδιότητα να αλλάζουν τους κραδασμούς. Το φασκόμηλο καθαρίζει από οποιαδήποτε βαριά ενέργεια και η λεβάντα γεμίζει το χώρο με ηρεμία και αγάπη. Μεταδώστε και εσείς οι ίδιοι/ίδιες αυτό το συναίσθημα το χώρο. Επικαλεστείτε το Φως για ευλογία. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείτε την ύλη και το Πνεύμα για ευλογία.

Πάρτε το χρόνο σας για να μιλήσετε στο Πνεύμα

Μιλήστε στο Πνεύμα σαν να ήταν ένας στοργικός γονιός. Πείτε του τι σας αγχώνει, τι προβληματισμούς έχετε. Αφιερώστε πέντε λεπτά για να πείτε αυτά που έχετε να πείτε και να ακούσετε. Αφουγκραστείτε. Δε θα σας έρθει απαραίτητα μια λεκτική απάντηση από κάποια φωνή από τον ουρανό! Αλλά αν είστε σε εγρήγορση θα δείτε ότι πολλές φορές, μετά από αυτή τη διαδικασία προκύπτουν απαντήσεις ή συνειδητοποιήσεις που σκάνε στο μυαλό σας από το πουθενά!

Εμποτίστε τα πράγματα με αγάπη

Αν ετοιμάζετε για παράδειγμα έναν καφέ ή μια κούπα τσάι ή ένα φαγητό, σταθείτε για μια στιγμή και εμποτίστε αυτό που κάνετε με αγάπη. Φορτίστε το με όλο σας το είναι και με ιδιότητες που θα θέλατε. Επικαλεστείτε το Φως και ευχαριστείστε για αυτό που έχετε. Απλώς ακουμπήστε ή πλησιάστε τα χέρια σας σε αυτό που παρασκευάζετε και επικεντρωθείτε στο αίσθημα της ηρεμίας και της αγάπης. Αυτόματα θα “εκπέμψετε” σε αυτόν τον κραδασμό και θα τον δείτε να περνάει σε αυτό που ετοιμάζετε.

Αποχαιρετήστε τη μέρα

Πριν πάτε για ύπνο σταθείτε για λίγο. Ίσως μπροστά από το βωμό σας ή μπροστά από το παράθυρό σας. Ευχαριστείτε για τη μέρα που πέρασε, μη τη θεωρείτε δεδομένη. Δείτε τον ουρανό ή αν δεν μπορείτε, φανταστείτε τον. Μην υποτιμάτε τη φαντασία καθόλου! Δείτε τον έναστρο ουρανό. Σε τι φάση της Σελήνης βρισκόμαστε; Τώρα έρχεται η νύχτα, τώρα τα πράγματα θα ησυχάσουν για μερικές ώρες. Δείτε τα αστέρια και τη Σελήνη να κινούνται. Όπως και ο Ήλιος, ανατέλλουν, διασχίζουν τον ουρανό και δύουν. Αντιληφθείτε τους κύκλους. Αν θέλετε πείτε μια μικρή προσευχή.

#Wellbeing #ΠροσωπικήΑνάπτυξη

56 προβολές0 σχόλια
Πανδώρα

Η Πανδώρα έχει σαν σκοπό μέσα από τις υπηρεσίες της Αστρολογίας, της Kabbalah και του Angelic Reiki™ να βοηθήσει τον καθένα να έρθει σε επαφή με την Ψυχή του και να εκδηλώσει στον κόσμο τη μοναδική αποστολή του.​​
 

Στοιχεια επικοινωνίας

Email : pandorastrology@gmail.com

Τηλ:  6949817622

Ακολουθήστε μας!

  • Instagram
  • Facebook Social Icon
Εγγραφείτε για να ενημερώνεστε για τα σεμινάρια και τις δράσεις μας μέσω email!

© 2023 by HARMONY. Proudly created with Wix.com