Πανδώρα

Η Πανδώρα έχει σαν σκοπό μέσα από τις υπηρεσίες της Αστρολογίας, της Kabbalah και του Angelic Reiki™ να βοηθήσει τον καθένα να έρθει σε επαφή με την Ψυχή του και να εκδηλώσει στον κόσμο τη μοναδική αποστολή του.​​
 

Στοιχεια επικοινωνίας

Email : pandorastrology@gmail.com

Τηλ:  6949817622

Ακολουθήστε μας!

Εγγραφείτε για να ενημερώνεστε για τα σεμινάρια και τις δράσεις μας μέσω email!

© 2023 by HARMONY. Proudly created with Wix.com

Εσωτερικός ιερός χώρος

March 22, 2018

 

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν μπαίνεις σε έναν ναό; Έχεις παρατηρήσει; Ησυχία! Σε όλους τους καιρούς, στους ναούς όλων των θρησκειών, οι άνθρωποι σιωπούν όταν μπαίνουν. Το κάνουν αυτό από σεβασμό αλλά όχι μόνο. Οι ναοί είναι το εξωτερικό μέρος στο οποίο πηγαίνουν οι άνθρωποι για να συναντήσουν το Θείο. Το εσωτερικό είναι η καρδιά τους. Εκεί πραγματοποιείται η συνάντηση...

             Η σιωπή είναι το πρώτο πράγμα που χρειάζεσαι για να ακούσεις την Ύπαρξη. 

Στη Γραφή ο Θεός κάποια στιγμή καλεί τον προφήτη Ηλία να βγει έξω από τη σπηλιά που κατοικεί και να σταθεί μπροστά Του. Τότε περνάνε μπροστά από τον προφήτη διάφορα φαινόμενα (μεγάλος άνεμος, σεισμός, φωτιά) όμως ο Θεός δε βρίσκεται σε κανένα από αυτά. Τότε, στο τέλος, ακούστηκε ένα ήχος σαν ένα αεράκι, σαν μια λεπτή αύρα. Μόλις τον άκουσε ο προφήτης, σκέπασε το πρόσωπό του με τον μανδύα του και βγήκε στην είσοδο της σπηλιάς για να συναντήσει τον Θεό.

Είναι από τις λίγες φορές που ο Θεός της Βίβλου δεν έχει χολιγουντιανή είσοδο (!). Δες πόσο όμορφα αυτό το απόσπασμα μας μιλά για την αληθινή φύση της Ύπαρξης.

 

Η ουσία όλων των πραγμάτων βρίσκεται στο κέντρο τους. Και το κέντρο είναι διακριτικό. Εκεί επικρατεί σιωπή γιατί είναι η μήτρα των πραγμάτων. Είναι το τίποτα με τις άπειρες δυνατότητες. 

Σε έναν κόσμο που όλο τρέχει, που σε γεμίζει με άγχος και αμφιβολία, εσύ έχεις βρει το κέντρο σου; Έχεις βρει τον ιερό σου χώρο; Μπορείς να δημιουργήσεις στιγμές γαλήνης μέσα στη μέρα; Αυτές οι στιγμές γαλήνης είναι στιγμές παύσης, ακινησίας. Είναι πολύ σημαντικές. Εκεί δημιουργείς χώρο μέσα σου για να συναντήσεις την Ύπαρξη. Να την αφουγραστείς. 

Ο κόσμος με την ταχύτητά του σε αποσπά. Εσύ βρες στιγμές που δημιουργείς χώρο. Βρες στιγμές που σταματάς το χρόνο και μπαίνεις πιο βαθιά στην Ύπαρξη.

Ίσως προτιμάς το πρωί όταν σηκώνεσαι να μένεις λίγο ακίνητος στο κρεβάτι ή να ανάβεις ένα κερί και να μένεις για λίγο ήσυχος κοιτάζοντας απλώς τη φλόγα. Ή πάλι προτιμάς τα απογεύματα που γυρνάς σπίτι. Ίσως διαλογίζεσαι ή κάθεσαι απλώς στον καναπέ ήσυχος κλείνοντας τα μάτια. Απλώς στρέψε την προσοχή σου μέσα σου ή αν δεν μπορείς, πάρε τον άλλο δρόμο. Στρέψε την προσοχή έξω και παρατήρησε τους ήχους. Μοιάζει ανάποδο κι όμως λειτουργεί. Απλώς παρατηρείς χωρίς να σχολιάζεις και τότε αναδύεται από μέσα σου μια σιωπή.

Αυτή η σιωπή είναι ο ιερός σου χώρος. Δεν είναι ο βωμός σου, ούτε η εκκλησία σου. Είναι ο κήπος της καρδιάς σου.     

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square

Αν βρίσκετε χρήσιμα και βοηθητικά τα άρθρα της Πανδώρας, μπορείτε να κάνετε δωρεά όποιο χρηματικό ποσό εσείς επιθυμείτε στηρίζοντας τη σελίδα. Σας ευχαριστώ πολύ! Να ζείτε μια ζωή γεμάτη Φως!

Δημήτρης Καμίλλος