Πανδώρα

Η Πανδώρα έχει σαν σκοπό μέσα από τις υπηρεσίες της Αστρολογίας, της Kabbalah και του Angelic Reiki™ να βοηθήσει τον καθένα να έρθει σε επαφή με την Ψυχή του και να εκδηλώσει στον κόσμο τη μοναδική αποστολή του.​​
 

Στοιχεια επικοινωνίας

Email : pandorastrology@gmail.com

Τηλ:  6949817622

Ακολουθήστε μας!

Εγγραφείτε για να ενημερώνεστε για τα σεμινάρια και τις δράσεις μας μέσω email!

© 2023 by HARMONY. Proudly created with Wix.com

Ήλιος στο Σκορπιό!

 

Και από σήμερα 23 Οκτώβρη ο Ήλιος κάνει την είσοδό του στον Σκορπιό όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 22 Νοεμβρίου. 

 

Ο Σκορπιός είναι ένα πολύ σημαντικό ζώδιο στην εξέλιξη του ζωδιακού. Είναι η πύλη όπου μας επιτρέπει να έχουμε άμεση επαφή και σύνδεση με τις θεμελιώδεις δυνάμεις του σύμπαντος, εκείνες που διαφεντεύουν τη ζωή και το θάνατο. Ο κυβερνήτης του είναι ο Πλούτωνας, ο τελευταίος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος. Πέρα από αυτόν εκτείνονται άλλες “γειτονιές” του γαλαξία μας. Έτσι ο Σκορπιός εκφράζει την περιοχή πέρα από τα σύνορα του γνωστού, πέρα από τα όρια του νου. 

Η ενέργεια που επικρατεί λοιπόν κατά την παραμονή του Ήλιου στο Σκορπιό είναι η ενέργεια που ανοίγει τις πύλες του Κάτω Κόσμου καθώς μας εισάγει στις δυνάμεις του υποσυνειδήτου. Εκεί τα όνειρα αποκτούν ύπαρξη και τα αισθήματα αυξάνουν σε ένταση. Οι πλουτώνιες δυνάμεις διαλύουν οτιδήποτε είναι συμπαγές, οτιδήποτε έχει δομή όπως συγκεκριμένες απόψεις για τον κόσμο και της σχέσης μας με αυτόν, απόψεις για το σωστό και το λάθος κτλ. 

 

Χαρακτηριστικό αυτής της ενέργειας είναι η διάλυση και η άμεση εμπειρία. Όσο έξυπνοι αν είμαστε εσείς και εγώ, όσα πτυχία και να έχετε πάρει, δε γίνεται ποτέ να καταλάβετε πως μυρίζει μια γαρδένια που έχω στον κήπο μου αν δεν σας τη δώσω να τη μυρίσετε. Η άμεση εμπειρία είναι αυτή που μεταδίδει την ουσία του “είναι” της ύπαρξης. Δε μεταδίδει γνώση. Η γνώση είναι για το νου. Ο Σκορπιός έχει ανάγκη της άμεσης εμπειρίας για να έρθει σε επαφή με την ουσία των πραγμάτων.

Εκμεταλλευτείτε λοιπόν αυτό το διάστημα της παραμονής του Ήλιου στο Σκορπιό με το να έρθετε σε επαφή  με της διαλυτικές δυνάμεις της ζωής σας. Πότε κλάψατε; Πότε βιώσατε μια απώλεια; Πως σας μεταμόρφωσε αυτό; Δεν μπορείτε να διαπιστώσετε πλήρως τι σας συνέβη μέσω του νου και της σκέψης. Μπορείτε όμως να αφήσετε να αναδυθεί η αίσθηση που είχατε. Να μην προβάλλετε καμία αντίσταση στη διαδικασία και να δείτε πως μεταμορφωθήκατε “υπαρξιακά”. 

 

Μπορείτε να κάνετε τον παρακάτω διαλογισμό για να δείτε πως είναι να έρχεται κανείς σε επαφή με την ουσία των πραγμάτων. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγο χρόνο και ένα λουλούδι. 

 

Καθίστε σε όποια στάση σας βολεύει (κατά προτίμηση οκλαδόν) και βάλτε μπροστά σας ένα λουλούδι. Μείνετε ακίνητοι και απλώς κοιτάξτε το. Φυσικά από το νου σας θα περάσουν πολλές σκέψεις. Επικεντρωθείτε αν σας βολεύει στην αναπνοή σας και παρακολουθήστε τη καθώς εισέρχεται και εξέρχεται από τη μύτη σας. Κρατήστε την άκρη της γλώσσας σας ακουμπισμένη στο εσωτερικό των πάνω δοντιών σας, στο σημείο που ενώνονται με τον ουρανίσκο. Με αυτόν τον τρόπο ο νους θα ηρεμίσει λίγο. Μη σας ανησυχεί όμως αν συνεχίσετε να σκέφτεστε. Επιτρέψτε το να συμβεί. 

Κοιτάξτε το λουλούδι. Ο νους σας έχει ήδη κάνει μια κατάταξη για αυτό ορίζοντάς το ως “ένα λουλούδι” και όχι για παράδειγμα ως ένα σκύλο. Στόχος είναι να πάτε πέρα από τις λέξεις. Ένας τρόπος είναι να βυθιστείτε όσο μπορείτε περισσότερο στην εικόνα του λουλουδιού που έχετε μπροστά σας απλώς παρατηρώντας το. Ελάτε σε επαφή με το σχήμα και τα χρώματά του. Μην τα θεωρείτε δεδομένα. Δείτε τα! Καθώς το κοιτάτε, θα υπάρξουν μικρές στιγμές που η έννοια του “λουλουδιού” θα εξαφανιστεί από το κεφάλι σας και θα μείνει ένα μικρό κενό. Με τον καιρό θα δείτε ότι σε αυτό ακριβώς το κενό θα αναδυθεί μέσα σας μια αίσθηση για αυτό το λουλούδι. Δε θα περιγράφεται με λόγια γιατί θα είναι η ουσία της ύπαρξης που έχετε απέναντί σας η οποία πηγαίνει πέρα από τα λόγια.

Ένας άλλος τρόπος είναι να επαναλαμβάνετε ξανά και ξανά τη λέξη “λουλούδι” καθώς το κοιτάτε. Σας έχει συμβεί ποτέ να πείτε τόσες πολλές φορές μια λέξη που ξαφνικά να χάνει το νόημά της και να σας φαίνεται σαν ξένη; Το ίδιος θα συμβεί και εδώ. Η λέξη θα αποδομηθεί και θα επιτρέψει να αναδυθεί κάτι άλλο. Θα έχετε κάνει την πρώτη πραγματική επαφή με αυτή την ύπαρξη απέναντί σας, χωρίς τους φακούς του νου και της σκέψης. Θα επικοινωνείτε πραγματικά. 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square

Αν βρίσκετε χρήσιμα και βοηθητικά τα άρθρα της Πανδώρας, μπορείτε να κάνετε δωρεά όποιο χρηματικό ποσό εσείς επιθυμείτε στηρίζοντας τη σελίδα. Σας ευχαριστώ πολύ! Να ζείτε μια ζωή γεμάτη Φως!

Δημήτρης Καμίλλος